Ultima oră

Au voie elevii să mai ofere mărţişoare la şcoală? Clarificările ministrului Educaţiei

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a făcut miercuri precizări referitoare la ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii care interzice schimbul de obiecte personale la şcoală, prevedere interpretată ca o interdicţie referitoare la oferirea de flori şi mărţişoare.

Conform ministrului, o floare sau un mărţişor nu sunt obiecte personale, iar ministerul Educaţiei nu a transmis nicio interdicţie în acest sens, nici măcar cu titlu de recomandare. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei precizează, însă, într-un comunicat de presă, că ”îndeamnă la prudenţă din perspectiva oricărui tip de interacţiuni care pot facilita transmiterea virusului Sars-COV-2”.   Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au transmis, miercuri după-amiază, precizări despre ordinul comun.

”În Ordinul comun nr. 3235/2021 al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii se prevede interzicerea schimbului de obiecte personale (Anexă: Măsurile sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ preuniversitar/unităţile conexe în perioada pandemiei de COVID-19 – II. Măsuri de organizare a spaţiilor, a accesului în unităţile de învăţământ preuniversitar/unităţile conexe şi a programului şcolar, în contextul epidemiologic al infecţiei cu SARS-CoV-2, b) organizarea sălilor de clasă). Mărţişorul, element de patrimoniu cultural imaterial, a fost înscris de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii. În acest context, Ministerul Educaţiei nici nu poate schimba şi nici nu doreşte să se implice în schimbarea/includerea unor valori de simbol precum “flori şi mărţişoare” în categoria obiecte personale”, a transmis Ministerul educaţiei.

sursa: adevarul.ro

 

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button