Dezvăluiri

Avertismentul unui lider din CE Oltenia: Închiderea grupurilor pe cărbune lasă Gorjul fără locuri de muncă!

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, solicită guvernanților să stopeze planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia.

Manu Tomescu atrage atenția că, în ultimii ani, au fost închise locuri de muncă din cadrul Complexului Energetic Oltenia și nu a fost pus nimic în loc. Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari afirmă că guvernanții “închid grupurile pe cărbune și lasă Gorjul fără alternativă economică”.

“Asta ar trebui să ceară toată lumea(nr. stoparea planului de restructurare), nu numai noi și asta am cerut tot timpul, cel puțin noi, care am luptat în stradă, tot timpul am spus că planul de închidere va aduce numai rău județului Gorj și Olteniei. Și s-a dovedit, a trecut timpul și am avut dreptate, pentru că s-au închis locuri de muncă și nu s-a pus nimic în loc. Uitați s-a închis Ișalnița. Nicușor Văduva spunea că primii după Mintia sunt ei și uitați că asta s-a întâmplat, deși el era contrazis și era lăsat singur, și urmăm și noi. Noi aduceam argumente că închiderea grupurilor energetice pe cărbune lasă Gorjul fără locuri de muncă, fără alternativă economică. S-au luat banii din Fondul de Tranziție Justă, dar cine a luat banii să-i dea înapoi sau să găsească alte soluții. Dacă ei vin și ne spun: “Domnule, trebuie să închidem, că așa am promis, că dacă vă închidem pe voi, luăm noi milioanele de euro”, pentru asta trebuie să răspundă în fața gorjenilor și în fața oltenilor, pentru că rămân gorjenii fără mii de locuri de muncă, fără alternativă economică. Când vin, acum, să împartă pliante și să stea de vorbă cu gorjenii, gorjenii să-i întrebe: “Domnule, dar de ce copiii mei muncesc prin străinătate, de ce copiii mei n-au locuri de muncă la mine acasă să mă îngrijească la bătrânețe?”. Pentru că ei spun că mor de grija bătrânilor. Păi, să-i întrebe pe bătrâni dacă au copiii lângă ei, neavând locuri de muncă. Au alungat copiii din județul ăsta prin închiderea acestei activități, pentru că Gorjul asta avea”, a precizat liderul sindical.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *