Ultima oră

Avertizare meteo ANM de ploi şi vânt puternic

Avertizare meteo ANM de ploi şi vânt puternic în toată ţara, emisă miercuri, de meteorologi.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de vânt puternic și ploi, valabilă de miercuri ora 12:00, până vineri, ora 02:00.

Zece județe se vor afla sub Cod galben de vânt puternic la munte, până joi la ora 22:00. În Capitală se anunță vreme deosebit de caldă.

De miercuri ora 12:00, până vineri, ora 02:00, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, dar cu viteze mai mari în nord-vest, centru și sud-est, în general de 45-60 km/h.

În zona de munte vor fi intervale cu precipitații predominant sub formă de ploaie și prin acumulare cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15-25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar vântul va prezenta intensificări susținute în special în zona înaltă.

Codul galben este în vigoare în intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 22:00. În Munții Apuseni și local în Carpații Orientali temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 70-90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100-110 km/h.

Alerta de tip Cod galben vizează județele Sălaj, Cluj, Alba, Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Neamț, Harghita, Mureș și Bacău.

În București, începând de miercuri ora 12:00 până vineri ora 2:00, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 de grade, iar cea minimă va fi de 4-6 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în după-amiaza și seara zilei de joi, când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va moderat, cu intensificări mai ales în orele după-amiezelor, când se vor atinge viteze de 35-40 km/h.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *