Actualitate

Bâlciul care va umple cu bani contul unei primării din Gorj

Nedeia de Sfântul Ilie de la Polovragi, va umple contul Primăriei din localitate. Aproximativ 700.000 de lei vor intra în bugetul comunei Polovragi.

700 de spații vor fi oferite comercianților. „Un comerciant poate să ocupe mai multe spații. Locul este de 1.000 de lei pe toată perioada bâlciului, la care se adaugă cheltuielile cu energia electrică“, a precizat Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.

Pe data de 11 iuie se va începe închirierea spațiile pentru Nedeia de Sf. Ilie. „Sunt spații pentru comercianții de produse noi și alte locuri amenajate special pentru cei care vând produse second-hand. Începând cu data de 13 iulie va începe Nedeia de Sf. Ilie, care va dura până pe data de 20 iulie“, adăugat primarul Gheorghe Epure. Târgul se va încheia cu o paradă a portului popular, care va începe la ora 10,30.

Noutatea o reprezintă faptul că la ediția târgului din acest an va cânta și o formație de muzică ușoară.

Unul dintre cele mai vechi târguri din țară

Nedeia de Sf. Ilie este unul dintre cele mai vechi din țară. „Prima atestare documentară este la începutul secolul al XVII-lea, contemporan cu Mihai Viteazu. Inițial, funcționa ca un troc, un schimb de produse între oieri, însă, cu timpul, s-a transformat în schimburi comerciale pe baza banilor“, a relatat primarul Gheorghe Epure.

Expoziție de animale

Tot în cadrul târgului de Sf. Ilie de la Polovragi va avea loc și o expoziție de animale, în perioada 13 – 16 iulie.
„În acest an am obținut aviz pentru organizarea unei expoziții de animale: bovine, cabaline, ovine și caprine. Se va organiza în vecinătate târgului, unde sunt asigurate condiții de umbrire și apă, iar hrana va fi asigurată de către expozanți“, a spus primarul comunei Polovragi.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *