Dezvăluiri

Crede că, peste 3 luni, vor fi puși din nou oameni pe liste. Lider: Problema nu s-a rezolvat

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, atrage atenția angajaților CE Oltenia că problema reducerii drastice a numărului de personal nu s-a rezolvat.

Manu Tomecscu este convins că cei 124 de angajați puși pe liber, de la 1 iulie, care au fost reangajați după greva foamei de la CE Oltenia vor fi puși iar pe liste peste 3 luni, când le vor expira din nou contractele de muncă. Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari atrage atenția angajaților CE Oltenia că problema reducerii drastice a numărului de personal nu s-a rezolvat, pentru că CEO se află pe un plan de închidere de capacități.

“Au făcut foarte bine că au protestat, însă trebuie să conștientizeze toți salariații din această companie că problema noastră cea mai mare este închiderea grupurilor pe cărbune. Dacă, acum, s-a protestat individual, fiecare pentru el, pentru locul lui de muncă, eu atrag atenția că problema nu s-a rezolvat. Peste 3 luni, vor fi iar puși oameni pe liste și va protesta fiecare pentru locul lui de muncă, iar această problemă nu va fi rezolvată niciodată. Cea mai mare problemă a noastră e problema închiderii grupurilor pe cărbune. De aici vin toate necazurile noastre, de aici rămânem fără locuri de muncă. De aici se trage tot ceea se întâmplă dramatic în Gorj, pentru că ați văzut că la proteste au venit oameni cu copii pe care îi au în întreținere, deci adevărate drame. Asta este doar o mică parte din ceea ce s-a văzut. Chiar dacă ea a început târziu, având în vedere că suntem în 2024, iar planul de restructurare a fost făcut, în 2020, efectele încep să se vadă după 4 ani și iată că apar și primele proteste pe aceste afecte”, spune liderul sindical.

Va rămâne CEO fără specialiști?

Lui Manu Tomescu i se pare anormal că celor 1800 de angajați, încadrați pe perioadă determinată, le-au fost prelungite contractele, de la 1 iulie, doar pe 3 luni. Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari spune că mulți dintre ei au devenit, în ultimii ani, specialiștii de care compania avea nevoie.

“În loc să însănătoșim forța de muncă, dimpotrivă, o descurajăm, o demoralizăm în așa fel încât să se aleagă praful de activitatea asta. Mă sună șefi de ateliere de secții, au ajuns la disperare, nu mai au cu cine lucra”, a adăugat Manu Tomescu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *