Ultima oră

Bani în plus pentru profesorii care scanează lucrările de la examenele naționale

Ministrul Educației, Ligia Deca, propune o majorare a cuantumului sumelor acordate asistenților care au și atribuții de scanare și de încărcare a lucrărilor pentru examenele naționale.

Potrivit mesajului transmis de Ministrul Educației, cei care ar putea beneficia de bani în plus sunt asistenții care au și atribuții de scanare și de încărcare a lucrărilor de la examenele naționale.

„În contextul evaluării digitalizate la examene, am considerat important ca majorarea cuantumului sumelor acordate asistenților să se facă diferențiat.

Prin urmare, propunem o majorare de aproximativ 25% a cuantumului sumelor acordate asistenților care au și atribuții de scanare și de încărcare a lucrărilor pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat, raportat la sesiunea august 2023 a examenului, respectiv de 59% pentru asistenții cu atribuții de scanare la examenele de Titularizare și Definitivat.

De asemenea, propunem includerea la plată și a informaticienilor/ a operatorilor din cadrul comisiilor județene de organizare a Evaluării Naționale, responsabili cu utilizarea aplicației informatice dedicate examenelor naționale, care nu erau incluși la plată până acum.

Majorările pentru toate examenele reprezintă, în medie, 20% din suma alocată în anul precedent”, a scris Ligia Deca, pe Facebook.

Proiectul de ordin va fi dezbătut în ședința Comisiei de Dialog Social de luni, 3 iunie.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *