EvenimentUltima oră

Bărbat din Dolj, întors din Italia, suspect de coronavirus

Un barbat din Dolj, întors din Italia, a fost internat la spitalul de Boli Infecţioase din Craiova cu suspiciune de coronavirus, transmite Mediafax. Potrivit autorităţilor din Dolj, tânărul a venit din Italia la Craiova în data de 22 februarie. În 24 februarie a plecat din nou în Italia şi a revenit joi în ţară. Potrivit autorităţilor, acesta este izolat într-un salon al spitalului, iar sâmbătă dimineaţa nu mai prezenta febră.

Tanarul s-a intors joi din regiunea Lombardia

Un bărbat de 31 de ani din Craiova, care s-a întors joi din regiunea Lombardia, Italia, a fost internat vineri seara la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova. Potrivit autorităţilor, acesta are febră, iar medicii i-au recoltat probe pe care le-au trimis la Bucureşti pentru analize. Potrivit autorităţilor din Dolj, tânărul a venit din Italia la Craiova în data de 22 februarie.

În 24 februarie a plecat din nou în Italia şi a revenit joi în ţară. Vineri, bărbatul a avut febră şi a acuzat o stare de rău şi a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova. Acesta a fost în regiunea Lombardia, din Italia, zonă cu risc de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Familia barbatului este izolata la domiciliu

Potrivit autorităţilor, acesta este izolat într-un salon al spitalului, iar sâmbătă dimineaţa nu mai prezenta febră. „Evoluţia pacientului este favorabilă, iar începând cu dimineaţa zilei de astăzi este afebril”, au transmis reprezentanţii Prefecturii Dolj. Angajaţii DSP Dolj au făcut ancheta epidemiologică în acest caz, iar apropiaţii bărbatului, soţia, fiica şi tatăl acestuia, au fost izolaţi la domiciliu timp de 14 zile sau până la infirmarea cazului, transmite Mediafax.

„Spitalul Clinic de Boli lnfecţioase si Pneumoftiziologie Craiova a recoltat probe pentru identificare coronavirus, care vor fi transportate de către DSP la Institutul Naţional de Boli Infecţioase , în cursul zilei de astăzi (sâmbătă-n.r.)”, au mai precizat reprezentanţii Prefecturii Dolj.

Potrivit autorităţilor, 20 de persoane din Dolj sunt în carantină, iar 358 sunt izolate la domiciliu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *