Dezvăluiri

Bîrcă plus Dana Constantinescu egal LOVE! Blat ordinar PSD-PNL, la concursul pentru postul de director al Liceului Turburea!

Situație extrem de bizară la concursul pentru ocuparea postului de director al Liceului tehnologic Turburea: un candidat a obținut nota 6,80, la interviul pentru postul de director și 8,40 pentru director adjunct. Astfel, cu complicitatea primarului Ion Bîrcă (PSD) și a inspectorului școlar general Dana Constantinescu (PNL), în funcția de director al instituției de învățământ care n-a avut niciun ”promovat” la examenul de bacalaureat în ultimii ani, va rămâne Ana Cristina Motorga, susținută de liberali și agreată de primarul comunei, cea care n-a reușit să treacă nici măcar de proba scrisă la acest concurs.

Un concurs preparat din fașă

Din comisia de evaluarea a probei de interviu, la concursul pentru ocuparea postului de director al Liceului tehnologic Turburea, au făcut parte, pe lângă un inspector școlar, doi reprezentanți ai unității de învățământ, aleși prin vot secret de către consiliul profesoral și un reprezentant al consiliului local, adică trimisul primarului social-democrat Ion Bîrcă.
Unul din reprezentanții consiliului profesoral a fost eliminat din comisie, la intervenția inspectorului general școlar adjunct Marian Staicu, deși acesta îndeplinea toate criteriile, fiind cadru didactic care a promovat examenul de definitivare în învățământul preuniversitar, și a fost înlocuit cu un supleant, ca să nu le fie stricat jocul celor care preparaseră șmenul.
Singurul candidat rămas în cursa pentru postul de director și pentru cel de director adjunct a fost Liviu Sgaibă, după ce actualul director, Ana Cristina Motorga a picat încă de la proba scrisă a concursului.
Inițial, aceasta n-a mai dorit să ocupe funcția, numai că, susțin unele surse, a fost sunată de un membru din BPJ-ul PNL Gorj, impunându-i-se să-și depună dosarul și pentru postul de director, ea optând doar pentru cel de director adjunct, motivându-i-se că partidul nu-l mai susține pe Sgaibă sub nicio formă, așa că, în ultima zi, și-a depus dosarul și pentru poziția de director.
Trebuie spus că Ana Cristina Motorga a fost girată de PNL și agreată de primarul Bîrcă, la accederea în funcție, pe 1 septembrie a.c., înlocuindu-l tocmai pe Liviu Sgaibă, consilier local PNL, cel care a condus unitatea de învățământ timp de un an, însă picat în disgrația partidului de ceva vreme.
Așa că, pentru menținerea acesteia pe poziția de director, după ce căzuse cu brio de la prima probă, s-au pus în mișcare toate mecanismele politice pentru că trebuia ”executat” Sgaibă.

Întotdeauna câștigă cine trebuie!

În timpul susținerii probei, reprezentantul Consiliului Local, adică trimisul lui Bîrcă, deși i s-a atras atenția de către președintele comisiei să nu mai folosească telefonul, cu care nu avea voie sa intre în sala de examen, acesta a butonat tot timpul interviului, comunicând cu primarul, iar în final a adresat o întrebare candidatului, și i-a acordat nota cea mai mică dintre toți cei care au făcut parte din comisie.
Trebuie precizat că trimisul lui Bîrcă este angajat ca suplinitor la Liceul Tehnologic Turburea, în urma unui concurs controversat susținut în școală, fiind ajutat de directoarea aflată în funcție.
În final, Liviu Sgaibă a obținut nota 6,80 la interviu, insuficient pentru a putea ocupa postul de director, numai că, paradoxal, deși a prezentat aceeași strategie și a fost evaluat din aceeași bibliografie, îndeplinind aproximativ aceleași cerințe, pentru postul de director adjunct a fost notat cu 8,40 și, practic, va putea ocupa această poziție în conducerea unității școlare.

Astfel de șmenuri nu numai că frizează penalul, iar organele de anchetă ar trebui să intervină și să oprească mascarada de concurs, dar consfințesc noua alianță politică PNL-PSD și practicile extrem de toxice din sistemul de învățământ.

Concret …

…cu toate că într-o conferință de presă, inspectorul școlar general Dana Constantinescu a solicitat directoarei Motorga să ia măsuri împotriva educatoarei care s-a mutat, la comanda primarului Bîrcă, împreună cu preșcolarii, într-o grădiniță fără avize și care nu se află în rețeaua școlară, lucrurile au rămas neclarificate. Motorga a avut intenția de a constitui comisia de disciplină, punând pe ordinea de zi a convocatorului ședinței Consiliului profesoral acest lucru, doar că, la momentul ședinței, a scos de pe ordinea de zi punctul în care se solicita constituirea comisiei, motivând că vrea să ceară, în prealabil, părerea Consiliului de administrație. Dar pentru că în ședința Consilului de administrație, primarul Bîrcă s-a exprimat că ISJ Gorj nu are nicio putere dacă în CA se decide că nu trebuie constituită comisia de disciplină, Motorga a luat de bun ce a spus primarul și problema s-a blocat.
Între timp, PNL și PSD au devenit aliați și susțin noul Guvern, iar povestea e cu happy end și toată lumea e fericită.

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. O strategie de director nu este aceeași cu strategia directorului adjunct. Directori și directorul adjunct au fise de post diferite deci atribuții diferite!
    Ceea ce spun este in modul ideatic in care fiecare este conștient de ceea ce dorește și pe ce post concurează.
    Eu dacă as fi in examen ca și membru in comisie as da pe aceeași strategie pe doua funcții note complet diferite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button