Actualitate

Bisericile de lemn din Peștișani, incluse în rute turistice promovate de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Bisericile de lemn din comuna Peștișani au fost incluse în rute turistice promovate de Ministerul Antreprenorialului și Turismului.

Pentru mini vacanța de 1 Decembrie, Primăria Peștișani anunță deschiderea rutei cultural-turistice a bisericilor de lemn din comună. Vizitarea lor se va face în baza unui bilet digital gratuit.

Bisericile din lemn din comuna lui Brâncuși au fost incluse în două rute turistice promovate de Ministerul Turismului: Ruta cultural turistică dezvoltată pe plan național și Ruta Cultural Turistică Transnațională, care este unul dintre cele mai importante proiecte de promovare a turismului din ultima perioadă, dezvoltat de ministerul de resort în colaborare cu Agenția de Investiții din Republica Moldova. Acesta a câștigat recent locul al II-lea în cadrul concursului „Destinații ale Turismului Cultural Durabil 2021”, organizat de Rețeaua Europeană pentru Turism Cultural, în parteneriat cu Comisia Europeană pentru Turism.

Comuna Peștișani deține în patrimoniul cultural patru biserici de lemn, toate fiind clasificate monument istoric de categorie B: biserica din lemn din Frâncești, construită în 1823, cu hramul „Sfântul Gheorghe“; biserica din lemn din Peștișani, construită în anul 1735, cu hramul „Sfânta Cuvioasă Paraschiva”; biserica din lemn din Gureni, construită în 1735, cu hramul „Cuvioasa Paraschiva” și biserica din lemn din Hobița, construită în anul 1829, cu hramul „Intrarea în Biserică”.

Toate lăcașurile de cult incluse în Ruta Bisericilor de Lemn din comuna PEȘTIȘANI, județul Gorj, au căi de acces care permit folosirea unui autovehicul și nu se percep taxe de vizitare.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *