Ultima oră

Blue Air suspendă toate zborurile din și către România

Compania Blue Air a anunțat marți că sistează toate zborurile de plecare de pe aeroporturile din România până luni, 12.09.2022, din cauza unei popriri pe conturi din partea Ministerului Mediului. Pentru ziua de marți sunt anulate 14 avioane ale Blue Air care ar trebui să decoleze de pe aeroportul Otopeni. Doar cursa de pe aeroportul din Iasi va decola.

Blue Air anunță că din cauza unei situații „neprevăzute”, constând în poprirea tuturor conturilor de către Ministerul Mediului, compania se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022.

Administratia Fondului de Mediu a pus poprire pe conturi pentru ca Blue Air nu ar fi platit certificatele de CO2.

OMV nu mai vrea sa furnizeze kerosen pentru ca au acumulat foarte mari datorii.

Compania Blue Air a transmis printr-un comunicat de presă că „declarațiile și acțiunile iresponsabile ale unui reprezentant al statului român, precum și decizia intempensivă de blocare a tuturor conturilor bancare ale societății, au adus Blue Air în situația nedorită de a își reduce operațiunile pentru perioada imediat următoare, cu scopul de a facilita finalizarea analizei impactului din partea investitorilor și al obținerii autorizațiilor necesare în vederea discuțiilor cu investitorii”

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button