Ultima oră

Bolnav, Papa Francisc și-a făcut testul pentru coronavirus

Papa Francisc, în vârstă de 83 de ani, și-a anulat evenimentele oficiale în ultimele zile din cauza stării sale de sănătate. El și-a făcut și testul pentru coronavirus, la care a ieșit negativ.

Ziariștii de la „Il Messaggero” scriu că Vaticanul pare în aceste zile dezolant de gol, fără mulțimile de turiști. Papa Francisc şi-a anulat în ultimele zile angajamentele oficiale, fiind pentru prima dată când îşi anulează evenimente pe mai multe zile de la începutul mandatului său, din martie 2013.

Numărul cazurilor confirmate de infectare cu coronavirusul COVID-19 a ajuns duminică în Italia la 1.694, cu 528 mai multe faţă de ziua anterioară, a anunţat şeful Protecţiei Civile italiene, Angelo Borrelli. Încă cinci persoane infectate au decedat în acest timp, aducând la 34 bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus. În întreaga lume, bilanțul epidemiei de coronavirus a trecut de-acum pragul de 3.000 de morți. Până în prezent 83 de persoane diagnosticate cu acest coronavirus în Italia s-au vindecat, dar alte 140 se află la terapie intensivă. Angelo Borrelli a precizat că 41% dintre persoanele testate pozitiv cu COVID-19 sunt spitalizate, celelalte fiind izolate la domiciliu, întrucât acestea din urmă prezintă doar simptome uşoare sau sunt asimptomatice.

Oficialul a mai menţionat că în Italia au fost efectuate până în prezent 21.127 de teste pentru noul coronavirus, mai ales în regiunile cele mai afectate, respectiv Lombardia, Veneto şi Emilia-Romagna.

Celebra operă Scala din Milano este închisă cel puțin pentru o săptămână, iar Statele Unite au transmis o alertă de călătorie pentru Italia, care înregistrează cele mai multe cazuri de îmbolnăvire în rândul țărilor din afara Asiei.

În Lombardia, regiunea din nordul Italiei aflată în centrul epidemiei din această țară, în unu din 10 cazuri de coronavirus confirmat este vorba de personal medical. Se ia în calcul posibilitatea ca un întreg spital din această regiune să fie alocat pacienților infectați cu coronavirus.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *