Stil de viață

7 sfaturi pentru un stil de viață sănătos

Nutriționiștii americani au descoperit că secretul unui sistem imunitar puternic, capabil să facă față oricărui val de virusuri și epidemii, constă într-un stil de viață sănătos.

După ce au monitorizat 50 de voluntari de ambele sexe, cu vârste cuprinse între 30 și 65 de ani, pe durata a trei ani, specialiștii de la ”Journal of Foods and Medicine” au stabilit cele șapte reguli de aur care ne asigură o viață mai lungă și mai sănătoasă.

  1. Mâncați variat. Indiferent de sezon este foarte important ca în meniul zilnic să ne asigurăm necesarul de fibre, proteine, vitamine și minerale. Se recomandă garniturile verzi sau colorate.
  2. Consumați carbohidrați. Este foarte important să aveți energie pe întreaga durată a zilei, de aceea să nu vă lipsească din meniu orezul, cartofii fierți sau pâinea neagră.
  3. Consumați grăsimi sănătoase. Este bine să înlocuiți grăsimile saturate cu cele nesaturate pentru a ține în frâu fluctuațiile de colesterol. Mențineți o greutate corporală sănătoasă!
  4. Desertul sănătos. Un loc aparte în întărirea sistemului imunitar îl constituie desertul care ar trebui să fie alcătuit din fructe. La cină, este recomandat să mâncați o salată de crudități.
  5. Reduceți sarea și zahărul. Principalele probleme de sănătate sunt provocate de excesul de sare și zahăr. Reduceți pe cât posibil consumul de sucuri acidulate și de sare din mâncare.
  6. Mâncați regulat. Un regim alimentar constant și regulat este secretul unui corp sănătos. În plus, mesele regulate vă feresc de excese și de tendința de a mânca mai mult la cină.
  7. Beți multe lichide. Cel mai important sfat este hidratarea. Consumați între 2 și 4 litri de apă pe zi pentru a vă asigura o mai bună funcționare a organelor și o oxigenare bună a creierului.

   
Sursă
click.ro

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *