Actualitate

Bugetul comunei Jupânești, aprobat cu scandal! Polițiștii și jandarmii au fost prezenți la ședința de Consiliu Local

 

Bugetul comunei Jupânești a fost aprobat după un scandal imens. Localitatea rămăsese singura din Gorj care nu avea aprobat bugetul, astfel că acordarea ajutoarelor sociale, precum și alte drepturi erau în pericol să nu se mai poată acorda. O parte dintre consilierii locali, dar și viceprimarul, s-au certat cu primarul comunei, Ion Gârniceanu, pentru că și-a angajat consilier personal, pe fosta primărița a comunei vecine, Berlești. Din acest motiv, consilierii locali au refuzat să voteze bugetul și, chiar mai mult, au votat desființarea din organigramă a postului de consilier personal. Hotărârea a fost contestată de primar la Prefectura Gorj, care i-a dat dreptate lui Gârniceanu.

Ședința de Consiliu Local s-a desfășurat în prezența jandarmilor și polițiștilor, pentru a se evita escaladarea conflictului, dar și a unor localnici, care le-a strigat consilierilor să le fie rușine.

Consilierii locali i-au cerut primarului să renunțe la consilierul personal, pentru a face economii la bugetul local, iar acesta a replicat că e gata să o facă dacă și viceprimarul își dă demisia din funcție.

Până la urmă, bugetul comunei Jupânești a fost votat de către șase din consilierii locali prezenți la ședință.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *