Eveniment

Pedeapsa primită de un localnic din Țicleni după ce a condus beat și fără permis. A fost pe punctul de a-și accidenta mama

Un localnic din orașul Țicleni a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani și cinci luni de închisoare cu suspendare pentru că a condus mașina pe drumurile publice fără permis de conducere și sub influența alcoolului, acesta fiind pe punctul de a-și accidenta propria mamă.

„Condamnă pe inculpatul Bodislav Constantin, la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În temeiul art. 396 alin. 1, alin. 2 şi alin. 10 C. proc. pen. rap. la art. 335 alin. 1 C. pen, condamnă pe inculpatul Bodislav Constantin la pedeapsa de 1 an şi 3 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere. În temeiul art. 39 alin. 1 lit. b) C.pen., contopește pedepsele dispuse în prezenta cauză pentru infracţiunile concurente şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de o treime din cealaltă pedeapsă, anume 5 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 5 luni închisoare. În temeiul art. 91 C.p., dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri“, a stabilit Judecătoria Târgu Cărbunești. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată.

A avut o alcoolemie record

Potrivit rechizitoriului, polițiștii din Țicleni au fost sesizați cu privire la faptul că Bodislav Constantin conduce haotic și că a fost chiar pe punctul de a-și accidenta mama. Polițiștii au fost nevoiți să-l imobilizeze, deoarece acesta a refuzat testarea.

„La interpelarea organelor de poliţie, numitul a recunoscut că a condus autoturismul la al cărui volan se afla şi că a consumat anterior băuturi alcoolice. Fiind legitimat, acesta a prezentat cartea de identitate şi certificatul de înmatriculare al maşinii, însă nu a prezentat permisul de conducere, susţinând că deţine permis de conducere emis de autorităţile germane. Întrucât emana halenă alcoolică, i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, acesta refuzând iniţial testarea de orice natură. Întrucât era în stare vădită de ebrietate şi devenise recalcitrant, s-a procedat la imobilizarea acestuia. Ulterior, numitul Bodislav Constantin a fost de acord cu testarea aerului expirat. În urma testării cu aparatul etilotest ARNF 0403, test nr.14 din 09.04.2020 ora 20:37 (fila 14), s-a constatat că numitul Bodislav Constantin avea o alcoolemie de 0,68mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Tg.-Jiu unde i s-au prelevat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma analizării probelor de sânge de către medicii legişti din cadrul SML Gorj (Buletin de analiză toxicologică nr. 295/610 şi 296/611 din 15.04.2020, s-a constatat că numitu a avut o alcoolemie de 2,92 g la mie alcool pur în sânge la prima probă (ora 21:35) şi de 2,71 g la mie alcool pur în sânge la a doua probă (22:35).

În urma verificării bazelor de date naţionale şi internaţionale a rezultat că numitul, la data de 09.04.2020 nu figura cu permis de conducere, astfel că la data de 13.07.2021, s-a dispus extinderea urmăririi penale în cauză cu privire la săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută şi pedepsită de art.335 alin 1 C.pen“.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *