Ultima oră

Calcule pentru optimi – România se poate califica și dacă pierde cu Slovacia

România a suferit o înfrângere dureroasă în fața Belgiei, cu scorul de 0-2, în al doilea meci al grupelor EURO 2024. Cu toate acestea, calculele pentru calificarea în optimile competiției rămân favorabile echipei noastre.

Meciul decisiv împotriva Slovaciei

Partida crucială a României, împotriva Slovaciei, va avea loc pe 26 iunie, la ora 19:00. În același timp, se va disputa și meciul dintre Ucraina și Belgia, care va influența în mod direct clasamentul final al grupei.

Pentru a fi 100% siguri de calificare în optimile EURO 2024, România are nevoie de o victorie împotriva Slovaciei. Cu cele 3 puncte obținute în urma unei victorii, echipa noastră ar ajunge la un total de 6 puncte, asigurându-și astfel unul dintre primele două locuri în grupă, indiferent de rezultatul celuilalt meci.

Scenariul unui egal cu Slovacia

Chiar și în cazul unui rezultat de egalitate cu Slovacia, România ar păstra șanse mari de calificare. Cu 4 puncte, echipa noastră ar fi la egalitate cu slovacii, dar ar termina deasupra acestora datorită unui golaveraj superior. Un egal ar garanta calificarea ambelor echipe în optimile competiției, lăsând Belgia și Ucraina să joace un meci decisiv pentru ieșirea din grupă.Există și scenariul în care toate echipele din grupă ar avea 4 puncte, în cazul în care și meciul dintre Belgia și Ucraina s-ar încheia la egalitate. În această situație, România ar fi avantajată de golaveraj și ar termina peste slovaci și ucraineni, asigurându-și astfel calificarea.

Riscul unei înfrângeri

În cel mai nefavorabil scenariu, acela al unei înfrângeri în fața Slovaciei, România ar rămâne cu 3 puncte și ar fi nevoită să aștepte rezultatul meciului dintre Belgia și Ucraina. Pentru a evita clasarea de pe locul 3, România ar avea nevoie ca Belgia să învingă Ucraina. În cazul îndeplinirii acestei condiții, calificarea noastră în optimi ar depinde de punctajele echipelor de pe locul trei din celelalte grupe.Așadar, România se află într-o poziție încă favorabilă pentru calificarea în optimile EURO 2024, deși înfrângerea în fața Belgiei a complicat puțin lucrurile. Meciul decisiv împotriva Slovaciei va fi un test crucial pentru echipa noastră, iar suporterii speră la o evoluție inspirată care să ne aducă victoria și calificarea mult dorită.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *