Ultima oră

Campanie în România, cu o zi înainte de alegeri. Subordonați ai primarului în funcție și soția acestuia, la împărțit de pliante

Subordonați ai primarului Bacăului, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, soția primarului, dar și membri ai familiilor candidaților USR au fost fotografiați, sâmbătă, 8 iunie 2024, împărțind pliante, deși campania electorală s-a încheiat. PSD spune că va face plângere penală.

Mai multe fotografii, dar și imagini video, în care sunt surprinși împărțind pliante subordonați ai primarului municipiului Bacău, soția edilului și mai mulți membri ai familiilor candidaților USR au fost publicate de Ziarul de Bacău. Activiștii USR au fost surprinși pe străzile orașului, sâmbătă, 8 iunie 2024, campania electorală fiind interzisă în preziua alegerilor.

Cei care au reacționat au fost contracandidații de la PSD Bacău, care au anunțat că vor face plângere penală în acest caz.

„Așa cum se observă în fotografii, pliantele sunt distribuite de Andreea Negru, de la cabinetul primarului Viziteu și vicepreședinte USR, soția primarului, tatăl consilierei locale Ana Groza, candidată la Consiliul Județean ș.a.m.d.”, scrie Ziarul de Bacău.

Pliantele împărțite conțin fotografii cu pasajul Revoluției și îndemnul „Votăm ca să lăsăm trecutul în urmă!”, mai precizează sursa citată.

USR: „Un gest pro-democrație”
USR a transmis un punct de vedere către publicația locală, precizând că acțiunea nu este una electorală.

„Pliantele distribuite de membrii USR nu sunt materiale electorale. Legea definește foarte clar care sunt elementele pe care un material scris, audio sau video trebuie să le conțină pentru a fi considerat de propagandă electorală. Acțiunea membrilor este una de îndemn de participare la vot, un gest pro-democrație. Încurajăm orice cetățean să promoveze și să încurajeze ieșirea la vot. Este obligația noastră morală de a promova dreptul la vot, drept pentru care mii de tineri și-au jertfit viața la Revoluția din 1989”, a transmis USR Bacău, pentru Ziarul de Bacău.

PSD Bacău a reacționat și a anunțat că urmează să facă plângere penală, considerând acțiunea ca fiind una ilegală. .

„Domnul Viziteu nu a aflat că s-a terminat campania sau știe, dar, ca de obicei, forțează limitele legale. Așa cum a făcut în Primărie, face și în campanie. Forțează legea, folosind oameni din cabinet și din familie. Nu este nici legal, nici moral să-ți expui familia! Vom sesiza organele abilitate, astfel încât totuși legea să fie respectată în Bacău. Se vede clar că există o disperare în a mai câștiga pe ultima sută de metri 2-3 voturi, așa cum a făcut-o cu asfaltarea străzii de la EMD și cu susținerea unui fost primar penal”, a declarat, pentru Ziarul de Bacău, Valentin Ivancea, președintele organizației municipale PSD Bacău și candidat PSD-PNL la Primărie.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *