Ultima oră

Furtuna a făcut dezastru în București. A plouat într-o oră cât în două săptămâni

O furtună de doar 60 de minute a produs pagube însemnate în mai multe zone din Capitală.

Pompierii din cadrul ISU București-Ilfov au intervenit sâmbătă pentru degajarea mai multor copaci care au căzut peste mașini în timpul avertizărilor de furtună emise de ANM. Mai multe străzi din București și din județul Ilfov au fost inundate. De asemenea, apa a ajuns și în casele oamenilor.

Capitala și mai multe localități din județul Ilfov au fost sâmbătă sub mai multe avertizări de Cod portocaliu de grindină, vânt și descărcări electrice.

Au fost semnalate averse torențiale care au acumulat peste 25…35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină, după ce în ultima oră în nordul municipiului s-au acumulat în jurul a 30 l/mp.

Furtuna, care a durat doar 60 de minute, a făcut prăpăd în mai multe zone. Într-o singură oră a plouat cât pentru două săptămâni.

Astfel, potrivit pompierilor, a fost semnalat un copac căzut pe Strada Jandarmeriei, un altul căzut pe un autoturism pe Strada Constantin Dobrogeanu Gherea, dar și cabluri căzute pe Șoseaua Petricani.

De asemenea, pe Strada Navigației s-a intervenit pentru un copac căzut pe o mașină, pe Strada Câmpul Pipera pentru un copac căzut pe fire electrice, iar pe Strada Madrigalului pentru îndepărtarea unei crengi căzute din copac.

Totodată, în Balotești, Ilfov, au fost semnalați copaci căzuți pe drumul național.

ISU București-Ilfov a mai anunțat că pompierii au mai fost sesizați despre inundații produse pe DN 1A, în localitatea Mogoșoaia, pe Șoseaua Străulești, pe Strada Izbiceni unde un garaj a fost inundat, dar și despre o casă inundată pe strada Gârlei. Pe Strada Eugen Jebeleanu, un stâlp căzut a blocat drumul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *