Ultima oră

Când scăpăm de ninsori și primăvara își intră în drepturi

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru martie, prima lună calendaristică de primăvară. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, unde vor fi precipitații excedentare și în ce zone vine cu adevărat primăvara.„

Vezi mai jos cum va fi vremea în luna martie 2023. ANM a emis o prognoza meteo pentru fiecare săptămână, în perioada 27 februarie – 27 martie. Nu sunt cuprinse însă și fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare.

Prognoza meteo pentru săptămâna 27 februarie – 6 martie 2023
În prima săptămână din luna martie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, sud-estice și local în cele centrale, dar și ușor mai coborâte în extremitatea de nord-est a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. În zona Carpaților Meridionali și de curbură, temperaturile medii vor fi și cu 2 grade mai ridicate decât normalul acestei perioade.

În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și local în cele estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Cum va fi vremea în săptămâna 6-13 martie 2023
În a doua săptămână din martie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în extremitatea de sud a țării, dar și ușor mai coborâte local în regiunile nordice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. În județele Bistrița-Năsăud și Maramureș vor fi temperaturi medii și cu 1 grad mai scăzute decât media ultimilor 10 ani.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor deficitare în regiunile estice.

Prognoza meteo săptămâna 13 – 20 martie 2023
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cele mai mari abateri de la media ultimilor 10 ani se vor înregistra în Carpații de curbură și în zona depresiunilor intracarpatice, unde vor fi medii termice cu până la 2,5 grade mai ridicate.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Vremea în săptămâna 20 – 27 martie 2023
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Primăvara își intră în drepturi în toată țara și vor fi temperaturi medii normale pentru finalul lunii martie.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Sursa: ANM

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *