Actualitate

Când se va putea circula pe centura ocolitoare a Târgu-Jiului. ANUNȚUL prefectului de Gorj

Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, susține că, în acest an, se va putea circula pe porțiuni pe varianta ocolitoare a Târgu-Jiului.

Peste o sută de muncitori și zeci de utilaje lucrau pe centura ocolitoare a Târgu-Jiului, la ultima vizită făcută pe șantier de prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu. Potrivit graficului de lucrări, investiția ar trebui să fie gata în vara anului 2023. Marcel Iacobescu spune că de la intrarea în Târgu- Jiu dinspre Drăguțești, până la ieșirea spre Runcu varianta ocolitoare este aproape gata. “La ultima vizită pe care am făcut-o, erau aproximativ 120 de oameni care lucrau pe șantier și 60 de utilaje. Se lucrează, au un ritm bun, ținând cont de condițiile meteorologice. Potrivit graficului de lucrări, investiția ar trebui să fie gata în vara anului viitor. Probabil, pe porțiuni, se va putea circula în acest an. De la intrarea în Târgu- Jiu dinspre Drăguțești, până la ieșirea spre Runcu varianta ocolitoare e aproape gata. S-au amenajat podurile, au fost montați parapeții, s-a turnat stratul de asfalt”, a declarat reprezentantul guvernului în teritoriu.

Care e stadiul podului de la Lainici

Și lucrările la podul la Lainici sunt în grafic. Constructorul a dat asigurări că investiția va fi finalizată în această vară, conform lui Marcel Iacobescu. În ceea privește parcarea de la Lainici, lucrarea este realizată în procent de 90%, mai este de turnat asfaltul. “Parcarea este realizată în proporție de 90%. În primăvară, când vremea o va permite, va fi turnat asfaltul. În ceea ce privește podul, constructorul a dat asigurări că investiția va fi finalizată în această vară. Va fi refăcută legătura dintre Oltenia și Ardeal. Transportatorii nu vor mai fi nevoiți să ocolească, să folosească rute alternative. Vor putea circula fără restricții de tonaj pe acest drum”, a conchis prefectul județului Gorj.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button