Ultima oră

Când va fi eliminată subvenția la energie?


Subvenţia la gaze naturale şi energie electrică nu va fi eliminată în viitorul apropiat în ţara noastră.Asigurările vin de la ministrul Energiei, care spune că în ciuda intenţiilor Comisiei Europene trebuie analizat cazul fiecărei ţări în parte, dar şi riscurile ca preţurile să crească din nou.Chiar dacă estimările spun că nu se va mai ajunge la nivelul tarifelor de anul trecut, în regiunea noastră există incertitudini din cauza războiului din Ucraina.

Războiul ar putea provoca fluctuaţii ale preţurilor.Depozitele de înmagazinare a gazelor naturale sunt în prezent pline în proporţie de peste 60%, iar în septembrie ar putea ajunge la 100%, a declarat, joi, la Mediaş, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Noi trebuie să ne obişnuim cu ideea că România va deveni exportator net de gaze la sfârşitul lui 2026. Să nu uităm că vom fi exportatori de gaze, iar gazele intră şi ies din România. Depozitele noastre în momentul de faţă sunt peste 60%. Sunt peste 1,9 miliarde metri cubi. Estimez că în septembrie stăm la 100%”, a spus Popescu. Sursa: Antena 3 CNN

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *