Ultima oră

Cardurile de energie nu mai pot fi folosite de la 1 iunie

Vineri, 31 mai, este ultima zi în care românii pot plăti facturile la căldură și la curent electric cu cardurile de energie, după ce Guvernul a prelungit valabillitatea lor cu două luni.

„Sumele disponibile pe cardurile de energie pot fi utilizate până la data de 31 mai 2024, indiferent de sumele rămase neutilizate”, a informat MIPE.

Informații suplimentare despre cardurile de energie și utilizarea acestora pot fi obținute la numărul de call center-ul Companiei Naționale Poșta Română, 0319966. La numărul de telefon de mai sus pot fi obținute și îndrumări pentru corectarea situațiilor care au dus la declararea lor ca fiind neeligibili.

La 31 martie, Guvernul a prelungit cu două luni valabilitatea cardurilor de energie, finanțate din surse europene. Potrivit premierului, peste 2,8 milioane de gospodării au beneficiat de acest ajutor, fiecare familie primind 1.400 de lei, în două tranșe.

Cardurile sunt emise și distribuite de Compania Națională Poșta Română, instituție care asigură și furnizarea de informații către public privind emiterea, distribuirea și utilizarea cardurilor de energie, inclusiv cu privire la sesizările formulate. Aceste informații, inclusiv motivul pentru care o persoană nu a primit cardul de energie, pot fi aflate la call-center-ul C.N. Poșta Română: 0319966.

Au putut beneficia de ajutoarele pentru facturile la energie/ încălzirea locuinței următoarele categorii de persoane vulnerabile:

– pensionarii cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani și cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei

– pensionarii cu pensie de invaliditate, cu venituri lunare realizate mai mici sau egale cu 2.000 lei;

– persoanele (copii și adulți) încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei;

– familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, în conformitate cu Legea nr. 277/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

– familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *