Dezvăluiri

Cât va costa o acțiune la Societatea Electrocentrale Craiova desprinsă din CEO

Complexul Energetic Oltenia aprobă în ședința AGA de la începutul lunii viitoare actul constitutiv al Societății Electrocentrale Craiova. Aceasta va fi denumirea companiei care va prelua patrimoniul Sucursalei Electrocentrale Craiova 2. Capitalul social al noii firme care se va desprinde din CEO va fi de 23,8 milioane de lei. Acest lucru va presupune un număr aferent de 2,38 de milioane de acțiuni a 10 lei bucata.

Acționarii SEC

77,1% Ministerul Energiei
21,5% Fondul Proprietatea
0,84% Electrocentrale Grup SA
0,44% Societatea pentru Închiderea –Conservarea Minelor
Potrivit Planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia, producția și vânzarea de energie termică nu face parte din obiectul principal de activitate al CE Oltenia. Prin urmare, este necesară externalizarea programată pentru perioada următoare, în baza unui proiect de divizare simetrică.
• Consiliul Local al Municipiului Craiova ar fi avantajat prin deținerea controlului asupra rețelei de transport și distribuție a agentului termic și a sursei de producție a acestuia având astfel posibilitatea de a controla costurile totale și a realiza un program de modernizare integrat, incluzând generare și distribuție;
• Prin externalizarea S.E. Craiova II către autoritățile locale, modernizarea rețelei ar putea fi efectuată prin accesarea de fonduri destinate în mod special pentru aceste tipuri de activități, fonduri ce au ca beneficiari eligibili autoritățile locale, cum ar fi fondul de modernizare.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button