Dezvăluiri

Câți elevi și profesori sunt infectați cu COVID-19? Una spune inspectorul general, alta afirmă directorul unei școli și cu totul altceva DSP! Concluzia: presa minte!

Situație halucinantă în învățământul gorjean, în privința acurateții datelor și numărului de infectări cu SARS-CoV-2, în rândul elevilor și cadrelor didactice. Într-o conferință de presă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, Dana Constantinescu, a afirmat că, luni, erau 14 elevi și 15 cadre didactice, în întreg județul, confirmate pozitiv, în urma testării. Directorul Școlii Generale ”C-tin Săvoiu” din Tg-Jiu a infirmat cele spuse de inspectorul general, deși unitatea școlară fusese menționată ca având doi elevi infectați și două cadre didactice. Conform unei situații a DSP Gorj, la Școala ”C-tin Săvoiu”, sunt două eleve confirmate cu SARS-CoV-2.

Cazurile de elevi și cadre didactice depistate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, în Gorj, sunt o variabilă greu de stabilit chiar și de autoritățile care ar trebui să știe exact câți copii și profesori au fost testați sau trimiși în izolare, cum vor funcționa clasele ori școlile, în zilele următoare, mai exact, cât de gravă e situația.
O astfel de situație s-a vrut a fi prezentată, luni, de noii șefi ai învățământului gorjean, în cadrul unei conferințe de presă.
”Astăzi, de asemenea, avem însumat un număr de 14 elevi infectați, în tot județul Gorj, și 15 cadre didactice infectate. Aș vrea să vă spun că aceste cifre, aceste date, încă se află în curs de actualizare și încă se colectează date din școli. (…) Astăzi, avem depistat, la Liceul cu Program Sportiv, un cadru didactic, deci aceste date, vineri, nu le aveam. La Grădinița Lumea Copiilor avem un cadru didactic depistat pozitiv și, automat, o clasă suspendată. Alte două eleve, din ce am înțeles sunt surori, și sunt în clase diferite, la Școala Gimnazială C-tin Săvoiu. Tot la Școala Generală C-tin Săvoiu mai avem și două cadre didactice depistate…”, a declarat Dana Constantinescu, noul inspector general al ISJ Gorj.

Cine minte?

La scurt timp după ce declarația inspectorului general a apărut în presa locală, directorul Școlii Generale ”C-tin Săvoiu”, Oana Stelescu, le-a transmis dascălilor din instituția de învățământ că (atenție!) presa minte!
”Buna ziua! Vă informez că nu avem personal infectat cu SARS-CoV-2. Informația apărută în presă nu este reală”, a scris Stelescu pe un grup intern de whatsapp.
Potrivit reprezentanților DSP Gorj, la Școala Generală ”C-tin Săvoiu” nu au fost depistate pozitiv cu SARS-CoV-2, la testele antigen, cadre didactice, ci doar două eleve.
Deci, în opinia directorului Oana Stelescu, nu inspectorul general a transmis date eronate, ci presa e vinovată pentru informațiile nereale.

În loc de concluzie: fostului inspector general școlar, Maria Cochină, i s-a reproșat, în momentul demiterii, lipsa de comunicare. Bine că cei care conduc acum învățământul gorjean, comunică impecabil!

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button