Ultima oră

Caz incredibil în România: Un polițist s-a pensionat la doar 25 de ani! Ce motive medicale a invocat

Un val suspect de pensionări, pe motiv de depresie, are loc interiorul MAI, printre polițiști, jandarmi și pompieri. Procurorii DNA și DGA verifică legalitatea acestor acte pentru a vedea cum, de exemplu, un polițist de doar 25 de ani, a putut ieși la pensie, deși a fost prins drogat la volan.

Direcția Generală Anticorupție din Ministerul de Interne și DNA au descins, marți, 4 iunie 2024, la Direcția Medicală a MAI și Spitalul Gerota, care aparține tot de Ministerul de Interne, de unde au ridicat mai multe documente care le-a permis unor politiști, jandarmi și pompieri să se pensioneze pe caz de boală.

Potrivit unor surse www.adevarul.ro, probatoriul vizează pensionările din ultimii doi ani, dosarul fiind inițiat la sesizarea din oficiu a ofițerilor DGA. Cei mai mulți dintre pensionarii pe caz de boală au primit diagnostice cu depresii sau boli asociate.

Printre cazurile vizate de anchetatori este și cel al unui polițist din Satu Mare care s-a pensionat recent, la 25 de ani, dupa ce, în 2023, a fost prins drogat la volan. El s-a pensionat după 5 ani în sistem, invocând probleme psihologice.

Anchetatorii au suspiciuni cu privire la legalitatea emiterii documentelor medicale necesare obținerii clasării apt limitat/inapt pentru serviciul în poliție, în condițiile unui număr semnificativ și în continuă creștere al cazurilor de acest gen.

sursa: adevarul.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *