Dezvăluiri

Cazul Mutu, nuanțat de reprezentanții spitalului din Tg-Jiu, după 30 de ore de la momentul în care antrenorul a ajuns la UPU!

Știrea că Adrian Mutu, antrenorul echipei de fotbal Rapid București, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, sâmbătă dimineața, chiar în ziua meciului cu FCU Craiova, a produs îngrijorare nu numai în rândul suporterilor rapidiști, ci și printre microbiștii care l-au admirat ca jucător. Câteva ore mai târziu, Clubul Rapid a postat un mesaj, însoțit de o fotografie cu Mutu pe patul spitalului, în care anunța că antrenorul a suferit o intervenție chirurgicală, în urma unei crize de apendicită acută și mulțumea medicului Constantin Oprescu de la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală! Într-un răspuns la solicitările ziariștilor, reprezentanții SJU Tg-Jiu au comunicat că Adrian Mutu a fost consultat de un medic în unitatea medicală de la Tg-Jiu, i s-au făcut investigații medicale și a plecat. ”Nu i-a fost recomandată internarea”, se menționa în mesajul purtătorului de cuvânt al SJU.

După mai bine de 30 de ore de la momentul în care Adrian Mutu a părăsit spitalul de la Tg-Jiu și a ales să meargă la Spitalul Floreasca, unde a și fost operat de urgență, unitatea medicală din Gorj a ținut să facă unele precizări, în legătură cu procedurile medicale care i-au fost aplicate antrenorului, în contextul în care în mediul online a fost generată o dezbatere legitimă cu privire la competența medicilor de la SJU Tg-Jiu. Mai exact, dacă nici pentru o intervenție chirurgicală uzuală, așa cum este apendicita, ”nu i-a fost recomandată internarea” sau Mutu nu le-a acordat credit medicilor de la Tg-Jiu și a preferat să plece, de îndată, la București.

”Adrian Mutu, antrenorul echipei F.C. Rapid București, a fost consultat, sâmbătă dimineața, de un medic chirurg și de medicul de gardă de la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Târgu Jiu. Acesta s-a prezentat la spital cu dureri abdominale și a fost însoțit de medicul echipei de fotbal. Atât medicul chirurg, cât și medicul de gardă de la UPU, i-au pus diagnosticul corect, i-au spus că va avea nevoie de intervenție chirurgicală și i-au administrat tratamentul necesar (tratament cu antibiotic și calmante uzuale). Antrenorul a decis să meargă la București, unde diagnosticul pus de medicii din Târgu Jiu a fost confirmat”, a comunicat, duminică, purtătorul de cuvânt al SJU Tg-Jiu.

Mai mult, reprezentanții spitalului au luat legătura cu antrenorul pentru a relata cum a decurs consultația în unitatea medicală de la Tg-Jiu.

„Am fost tratat foarte bine de toată lumea de la spitalul din Târgu Jiu. Nu știam ce am când am venit la spital. Am fost consultat, mi s-au făcut analize, ecograf. Doamna doctor mi-a spus că am apendicită, iar eu am decis să merg la București ca să am și o a doua opinie medicală. Ce mi s-a spus acolo, la voi, mi s-a confirmat aici, la Spitalul Floreasca”, a spus, duminică, Adrian Mutu, contactat telefonic de purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

Ce s-a întâmplat, de fapt

Antrenorul Rapidului a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Tg-Jiu, sâmbătă dimineața, în jurul orei 5,30, după o noapte de nesomn, și nu din cauza meciului pe care echipa sa urma să o dispute împotriva FCU Craiova, ci pentru că avusese dureri abdominale pe tot parcursul nopții.

Adrian Mutu a fost însoțit la spital de medicul echipei și de încă o persoană, cel mai probabil de antrenorul secund.

Medicul Daniela Ramona Oprea era de serviciu la UPU și spune că i-a administrat antibiotic și calmante lui Mutu. ”I-a cedat durerea și a zis că vrea să doarmă o oră, că n-a dormit toată noaptea. Nu eu stabilesc internarea, ci medicul chirurg. E dreptul pacientului să se interneze și să se opereze unde dorește, iar domnul Mutu a vrut la București. I s-a propus internarea, însă domnul doctor de la echipă, care-l însoțea, l-a redirecționat la București. I s-au explicat toate procedurile și riscurile, iar după ce i s-a aplicat tratamentul a plecat la București. Chiar ne-a mulțumit”, a declarat medicul Ramona Oprea.

Potrivit informații, la Tg-Jiu, în timp ce se afla la Urgențe, Adrian Mutu a fost consultat și de medicul chirurg Constantin Barbu, care ar fi opinat că nu e urgență să intre în sala de operație și n-ar fi recomandat internarea (după cum au relevant și reprezentanții spitalului în comunicarea inițială), dar a admis că în cursul acelei zile trebuie intervenit chirurgical. Medicul echipei Rapid a luat legătura cu medicul Constantin Oprescu de la Spitalul Floreasca și, în jurul orei 7,15, Adrian Mutu a părăsit unitatea medicală de la Tg-Jiu.

Mai trebuie spus doar că pe niciun document al SJU Tg-Jiu nu apare semnătura lui Adrian Mutu că ar fi refuzat internarea sau transportul asistat cu o ambulanță. Cert este că, peste doar câteva ore antrenorul Rapidului era operat de urgență, la București!

Clubul de fotbal a transmis, în cursul zilei de sâmbătă, că Mutu a fost operat cu succes și îi va susține pe băieți de pe patul de spital!

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *