Dezvăluiri

Cristi Aldescu, despre schimbarea din funcția de manager: Am luat decizii care au deranjat!

Cristi Aldescu a fost schimbat, săptămâna trecută, din funcția de manager interimar al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, la numai câteva zile după ce a fost numit în această poziție.

Cristi Aldescu a fost numit manager interimar al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, începând cu data 1 septembrie. Liderul sindical a fost, însă, schimbat, la aproximativ o săptămână din funcție, pe data de 7 septembrie. În locul său a fost numit fostul director al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, social-democratul Tiberiu Tătaru. Cristi Aldescu spune că se așteaptă să fie demis din funcție, însă nu așa de repede. Liderul sindical este convins că a fost demis pentru că nu face parte din niciun partid politic. În plus, a luat decizii care au deranjat medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul SJU Târgu-Jiu. “Eu am spus că nu fac parte din niciun partid și că nu fac politică. Mă așteptam să fiu schimbat din funcție, dar nu așa de repede. Nu cred că au fost ceva intervenții din cadrul instituției. Am luat ceva decizii care au deranjat. Am dat dispoziție Dispeceratului să monitorizeze toți pacienții care ajung în Unitatea de Primiri Urgențe pentru a fi reduși timpii de așteptare. Mai exact, Ambulanța să nu stea mai mult de 15 minute la Unitatea de Primiri Urgențe, pacienții să fie urmăriți cum sunt plimbați prin spitale și care sunt timpii de așteptare pe holurile spitalelor. Timpii erau foarte mari. Pacienții erau ținuți ore întregi între clădirile spitalului. Acestă dispoziție emisă de mine a deranjat foarte mult. Medicii de la Primiri Urgențe au fost deranjați foarte mult de această dispoziție. E o bătaie de joc ceea ce se întâmplă, în prezent, cu pacienții care sunt plimbați între clădirile spitalului pentru un consult”, a conchis Cristi Aldescu.

„Nu se dorește îndreptarea neregulilor de la Ambulanța Gorj”

Cristi Aldescu spune că a deranjat și pentru că a vrut să pună în aplicare măsurile pe care diverse instituții de control le-au lăsat prin rapoartele pe care le-au făcut în urma verificărilor la Serviciul Județean de Ambulanță. Liderul sindical a ajuns la concluzia că nu se dorește îndreptarea neregulilor din cadrul instituției. În ceea ce privește colaborarea cu noul manager, Cristi Aldescu spune că a mai colaborat, în trecut, cu Tiberiu Tătaru. “ Eu am încercat să fac treabă. Am reușit să fac ceva în săptămâna în care am condus unitatea, dar ați văzut că, în momentul în care deranjezi, pleci. A deranjat și faptul că am spus că trebuie să punem în aplicare măsurile lăsate în urma rapoartelor realizate de instituțiile de control. Cred că aceste rapoarte sunt făcute să fie ținute acolo. Nu se dorește îndreptarea neregulilor de la Ambulanța Gorj, menționate în rapoartele diferitelor instituții de control. În conducerea unităților sanitare din Gorj nu se doresc oameni ca mine. Îl lăsăm pe Tiberiu Tătaru să demonstreze că poate să conducă sau nu această instituție. Eu am mai colaborat cu domnul Tătaru în trecut. Mă aștept ca dumnealui să colaboreze bine cu mine”, a conchis Cristi Aldescu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *