Dezvăluiri

Ce ar putea băga CE Oltenia în insolvență. Vezi ce spune un lider sindical

Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, este convins că CE Oltenia nu va intra în insolvență, în următoarele luni sau în acest an.

Constantin Mitrescu vine cu precizări după ce liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, a declarat că a aflat, duminică, pe surse, din cadrul Ministerului Energiei, că, în următoarele trei luni, Complexul Energetic Oltenia ar urma să intre în insolvență.

Președintele Sindicatului Energia Rovinari nu crede că CEO va intra în incapacitate de plată, în acest an. Constantin Mitrescu spune că CE Oltenia poate să intre în insolvență, pe viitor, numai dacă prețul unui certificat de carbon ar exploda de la 70 la 150 de euro.

“Bunoaica e Nostradamus și știe. De ce să comentăm ce spune Bunoaica? Pentru orice companie din țara asta există un risc de a intra în insolvență. Doamne ferește, se produce un cataclism și nu mai poți produce. Pentru orice societate din lumea asta, fie ea profitabilă există un risc. Hidorelectrica e cea mai profitabilă din țară și a trecut prin insolvență. În 3 luni sau nici în acest an, nu se pune problema ca CEO să intre în insolvență. Nu știu, pe viitor, cât va fi certificatul. Dacă, acum, e 70 de euro și, pe viitor, va fi 150 de euro, la anul, poate să intre în insolvență, când va fi certificatul 150 de euro”, a conchis Constantin Mitrescu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *