Dezvăluiri

Salariul mediu brut la CEO a ajuns la aproape 13.000 de lei

Includerea sporurilor în salariul de bază a avut ca efect, la Complexul Energetic Oltenia, o creștere semnificativă a salariului mediu brut pe companie. În mod implicit acest lucru se va reflecta și în nivelul salariului mediu brut pe economie în județul Gorj. Astfel, este de așteptat ca județul Gorj să urce câteva locuri în statisticile întocmite la nivel național.

Sindicatele și administrația din CEO au convenit în urma negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Muncă să includă aproape toate sporurile în salariul de bază. Măsură a fost luată ca urmare a modificărilor legislației cu privire la politicile financiare la companiile de stat. Astfel, societățile care în decursul unei luni înregistrează pierderi nu mai pot acorda bonusuri, prime sau alte beneficii. Așadar, s-a convenit ca toate sporurile și primele să fie incluse în salariul de bază, ca măsură de protecție.

Potrivit lui Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, în momentul de față, salariul mediu brut la companie a ajuns între 11.500 și 12.800, după includerea sporurilor în salariul de bază. A existat în urma negocierilor și un adaos de 1.200 de lei, la care s-a adăugat și un fond de armonizare cuprins între 200 și 700 de lei brut. Prin urmare, salariile au fost sensibil modificate în urma măsurilor luate de către administrația CEO, după discuțiile cu sindicatele.

Pe de altă parte, statisticile vor arăta frumos o perioadă scurtă de timp și vor fi influențate de implementarea Planului de restructurare și decarbonare a companiei. Acesta prevede și reduceri de personal. Compania energetică va rămâne cu numai 4.500 de angajați, în 2026, și cu 2.600, în anul 2030.

   

Citește și:

Un comentariu

  1. Salariul mediu brut e frumos. Intrebare, cu venitul dat de vanzarea a 500-800 MW pe care ii produce CEO , se pot sustine astfel de salarii ? E doar o intrebare si un multa mirare, sau totul pregateste marea prabusire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *