Dezvăluiri

Vești bune pentru CE Oltenia venite de la președintele Consiliului Concurenței!

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a anunțat, cu ocazia unui eveniment desfășurat la Sinaia că, Complexul Energetic Oltenia are întârzieri la Planul de Restructurare și trebuie o renegociere cu Comisia Europeană. Chirițoiu crede că situația CE Oltenia este mult mai importantă din punct de vedere economic pentru statul român decât cea de la unitățile din Valea Jiului. Șeful Consiliului Concurenței a abordat și problema investitorilor chinezi care doreau să realizeze parcurile fotovoltaice la compania energetică și care au fost investigați de Comisia Europeană pentru acest lucru.

„Bun, Comisia vrea să respectăm deciziile luate, sunt convins că le vom respecta, dar, iarăşi, nu-l văd ca pe o mare urgenţă. Sunt mai preocupat de planul de restructurare de la Oltenia. Oltenia e mult mai importantă pentru sistemul energetic decât este Paroşeni – Valea Jiului. Înţeleg că se doreşte o renegociere… Avem şi problema că s-au retras chinezii. Comisia Europeană a investigat firme chinezeşti care voiau să participe la investiţiile în fotovoltaic la Oltenia. Oltenia oricum avea întârzieri la planul de restructurare, deci vor să fie renegociat cu Comisia Europeană. Ca impact economic, mi se pare mai important ce e la CE Oltenia”, a precizat şeful autorităţii de concurenţă, potrivit Agerpres.

”CEO e mult mai important pentru sistemul energetic decât este Paroşeni”

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat că CEO este mult mai important pentru sistemul energetic național, astfel că se va ține cont de această situație în ceea ce privește renegocierea Planului de Restructurare. „Se scoate puţin cărbune din Valea Jiului, atât de puţin că Paroşeniul nu poate să lucreze non-stop (…). Mai exact, cu ce se scoate din Valea Jiului acum nu se acoperă funcţionarea lui Paroşeni. Deci, nu e nicio cantitate mare de energie, nu e nici vreo distorsiune a pieţei sau ceva”, a precizat Chirițoiu.

Nicolae TURTOI
Alin ION

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *