Dezvăluiri

Izolat din Turburea, jignit de primarul Bîrcă: „M-a făcut nărod și că sunt cu capul mare pentru că i-am cerut să-și facă datoria!”

Vasile Trușcă din comuna Turburea a fost în izolare la domiciliu, timp 14 zile, după ce a revenit din Belgia unde lucrează de 4 ani de zile. Alături de localnicul de 43 de ani, au mai intrat în izolare și soția și fiul acestuia, angajat la o firmă de gaze din capitală care lucrează pe raza localității Poiana. Cetățeanul susține că timp de 14 zile primăria comunei nu i-a asigurat nimic, asta pentru că omul ar fi refuzat să îi ceară direct alimente primarului, regula fiind impusă de edilul local. Mai mult, deși nu i-a dat nimic, omul susține că s-a ales și cu jigniri din partea primarului, care l-ar fi făcut ,,nărod”, ,,cu capul mare” ,și chiar hoț, pe motiv că acesta ar fi fost cel care ar fi spart locuința tatălui respectivului, proprietarul fiind decedat cu doi ani în urmă. Locuința în cauză a fost spartă de două ori și deși polițiștii au deschis un dosar cu autori necunoscuți nici în prezent nu au prins făptașii.

Localnicul din Turburea susține că nu a avut decât probleme pe perioada izolării la domiciliu, acesta având o ceartă cu primarul Bârcă pentru că ar fi refuzat să-l roage, personal, pentru alimente, în timp ce fiul său a fost lăsat apoi și fără serviciu. Cetățeanul susține că doar șeful de post s-a interesat de soarta familiei Trușcă și o asistentă medicală din comună care le-a cerut, periodic, date medicale.

„Nu mi se pare normal că primarul de Turburea a făcut discriminări în privința izolaților la domiciliu, la unii aducându-le alimente, la cerința lor, iar la alții nu. Eu și familia mea fac parte din ultima categorie, și asta pentru că eu am refuzat să-i cer hrană pe perioada izolării, menționâdu-i că nu sunt milog și că voi dona mâncarea primită vecinei mele care este bolnavă, la pat. Primarul s-a supărat când i-am spus să-mi aducă ce mi se cuvine și m-a făcut norod, că sunt cu capul mare și mi-a strigat că m-ar fi ajutat, lucru care nu e real pentru că nu știu cu ce anume m-a ajutat. Mai exact, m-am ales cu injurii, nu mi s-a adus nimic iar la ieșirea din izolare fiul meu a rămas și fără serviciu! Ce m-a deranjat cel mai mult este că am fost acuzat de Bârcă că aș fi spart locuința tatălui meu decedat, în timp ce eram la majoratul fiului meu, în cantina de lângă primărie”, a declarat Trușcă, care este vecin cu primarul, la patru case distanță.

Locuință spartă, autori necunoscuți

Legat de spargerea locuinței situate în Turburea, localnicul susține că această casă nelocuită de doi ani de zile, a fost spartă de două ori de persoane necunoscute, fapt sesizat la poliție și anchetat de criminaliști. Din păcate, nici până acum nu au fost prinși făptașii, din locuință fiind sustrase mai multe bunuri.

Vasile Trușcă este nemulțumit și că firma unde a lucrat fiul său doar 5 zile, fără să fie plătit și fără să i se facă forme legale de muncă, s-a descotorosit de tânăr într-un mod foarte urât. Băiatul ar fi fost blamat de colegi pentru că a fost în izolare la domiciliu, strigându-i-se de doi dintre lucrători următoarele: ,,izolatule, ai ieșit din carantină?”, asta de parcă băiatul ar fi fost infectat.

Tânărul a refuzat să fie plătit pentru cele 5 zile, asta pentru că șeful său i-a spus că nu mai are nevoie de serviciile sale.

Primarul Bârcă a declarat pentru presa locală că nu le-a dat hrană izolaților ci persoanelor vârstnice.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *