Dezvăluiri

Avarie la excavatorul 04 de la Cariera Roșiuța! Banda ruptă în două de o surpare de mal

Pe data de 1 aprilie la Cariera Roșiuța a avut loc o avarie la un utilaj, la schimbul II, aceasta nefiind anunțată, la momentul producerii, la companie. Potrivit liderului de sindicat de la Lupoaia, excavatorul 04 a fost la un pas de a fi aruncat peste o treaptă, după ce malul s-a surpat pe banda de front, rupând-o de la jumătate. Conducerea unității încearcă să mușamalizeze incidentul, susține sindicalistul Nicu Bunoaica, cel care a reclamat de mai multe incompetența managerială de la vârful acestei unități miniere și pe inginerul-șef care este susținut politic în funcție.

Personalul care lucra pe excavatorul 04 a fost pus în pericol la incidentul din 1 aprilie, evenimentul nefiind anunțat la CEO, utilajul fiind declarat, și în prezent, funcțional. O spune liderul de sindicat care avertizează că se va face o mare cheltuială cu repararea celor petrecute dar și terasarea zonei afectate, cu atât mai mult cu cât s-a rupt banda excavatorului, aceasta fiind împotmolită. Supărarea a trecut la mică distanță de excavatorul care putea fi aruncat câțiva metri mai jos, cu tot cu personal.

Incidentul a avut loc la schimbul II, pe utilaj lucrând maxim 7 persoane. Acesta s-a datorat lipsei de front de lucru, situație generală în toate carierele.

Alt incident mușamalizat

De altfel, la cariera din Roșiuța s-a mai întâmplat un incident legat de o surpare similară, când o baracă a fost aruncată câțiva metri mai jos, după ce pompagiul a avertizat că se va întâmpla asta, deoarece apăruse o crăpătură în terenul pe care se afla baraca. Omul raporta în fiecare zi că fuge terenul în zonă, dar era amenințat să meargă la lucru orice s-ar întâmpla. Evenimentul a fost mușamalizat și nimeni nu a fost tras la răspundere.

Bunoaica a avertizat conducerea CEO în legătură cu cele petrecute și îi cere să se implice direct în exproprieri dacă se vrea producție de cărbune.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *