Actualitate

Ce faci dacă ți-a expirat permisul și ITP-ul în perioada Stării de Urgență?

Din nefericire, multe documente și permise de conducere pot expira în această perioadă. Însă, potrivit articolului 14, al Decretului cu nr. 195/2020, ce prevede instituirea stării de urgență în România, toate documentele eliberate până acum de autorități își vor menține valabilitatea pe toată perioada Stării de Urgență. Astfel încât, toate documentele și certificatele de pregătire profesională, vor fi considerate valabile pe toată perioada Stării de Urgență.

Șoferii vor putea circula cu permisul expirat, sau cu o autorizație de circulație expirată. Dar asta numai pentru documentele care ies din termenul de valabilitate în această perioadă, și doar pe teritoriul României. Totodată, vor putea fi schimbate într-un termen de 90 de zile, după ce țara va ieși din starea de urgenta.

Inspecția Periodică se încadrează și ea în termenul de valabilitate pe perioada Stării de Urgență. Așadar, gorjenii nu trebuie să își facă griji, în ceea ce prevede termenul de valabilitate al actelor pe durata respectivă.

Tag-uri

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close