Politică

Ce proiecte are primarul Târgu-Jiului pentru următorul mandat

Primarul social-democrat al Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, a stabilit care sunt proiectele pe care vrea să le realizeze, în următorii patru ani, dacă va câștiga un nou mandat.

Marcel Romanescu afirmă că are trei proiecte mari pe care vrea să le demareze în Târgu-Jiu, în următorii patru ani, dacă va obține cel de-al treilea mandat de primar, în alegerile din 9 iunie.

Edilul spune că acestea sunt finalizarea celor 600 de apartamente pentru tineri din cartierul Narcise, construirea celor trei pasaje subterane de pe Bulevardul Unirii și modernizarea Parcului Central.

“Vreau să vă spun un lucru. Că dacă păstrez doar proiectele pe care le vom finanța, în perioada imediat următoare, pe Programul Operațional Regional, avem 4 ani de acum încolo de muncă. Sunt 600 de apartamente de construit, nu se fac ușor, dar noi, în 2026, trebuie să le avem finalizate. Sunt acele două proiecte care sunt legate de parcul central al municipiului Târgu-Jiu, Aleea Scaunelor și Grădina Publică, care și alea valorează în jur de 20 de milioane de euro. Vom avea un nou parc central. Asta pot să le spun cetățenilor municipiului Târgu-Jiu. Banii îi avem deja. Cofinanțarea este de 10%, cred că la 25 de milioane de euro, 2 milioane și jumătate își permite și municipiul Târgu-Jiu. Permanent ni se reproșa faptul că și administrațiile trecute, ca și administrația actuală, n-au făcut nimic pentru Parcul Central. Am luat-o ca prioritate. Sincer, nu mai este de actualitate acest parc. Trebuie să recunoaștem cu toții că este un parc învechit din toate punctele de vedere. Inclusiv acei arbori de 100 de ani care, la un moment dat, nu în totalitate, vor trebui înlocuiți, dar cei care prezintă pericol pentru cetățeni și pentru opere trebuie înlocuiți. Și avem 3 pachete foarte mari. Avem cele două proiecte, pe Parcul Central, avem cele 3 pasaje de pe Bulevardul Unirii finalizate. Noi, în luna iulie, maxim în luna august, semnăm contractele pentru asigurarea finanțării în vederea execuției și Parcului Central și Aleii Scaunelor și ale celor 3 pasaje de pe Bulevardul Unirii”, a precizat primarul Târgu-Jiului.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *