Dezvăluiri

Ce se întâmplă cu veniturile angajaților CE Oltenia care au pierdut sporul pentru sâmbete și duminici

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, susține că mare parte din fondul de promovare/avansare va fi direcționat către veniturile salariaților companiei care lucrează la tură continuă.

Liderii federațiilor și administrația Complexului Energetic Oltenia au decis, în ședința comisiei mixte, de marți, cum va fi repartizat fondul de promovare\armonizare salarială, prevăzut în contractul colectiv de muncă. Salariații care vor îndeplini criteriile vor urma să încaseze o valorare medie brută de 200 de lei din acest fond. Valoarea majorării salariale nu poate fi, însă mai mare, de 700 de lei brut de persoană.

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, susține că mare parte din fondul de promovare/avansare va fi direcționat către veniturile salariaților companiei care lucrează la tură continuă.

“Dacă la momentul introducerii sporurilor în salariu, toată mișcarea sindicală a înțeles că scopul acestor introduceri în salariu este păstrarea veniturilor, a câștigurilor salariale pe care le au colegii mei mineri și energeticieni, totuși, o mică parte din colegii mei din termocentrala Rovinari au alte așteptări de la introducerea sporurilor în salariu, pentru că procentul de sâmbete, duminici pe care colegii mei care au o calificare mai înaltă în interiorul termocentralei Rovinari riscă să nu-și păstreze aceste venituri. Ieri, prin hotărârea care a fost luată de către comisia mixtă, asta s-a și încercat, s-a și înțeles, s-a și bătut în cuie să ne îndreptăm o mare parte din acest fond de avansare/promovare către salariații care, prin introducerea acestor sporuri, sunt în pericol de a pierde din venituri. Asta s-a și făcut, ieri, și eu zic că s-a semnat o hotărâre foarte bună care să pună în aplicare ceea ce am hotărât noi la aceste discuții. Treburile sunt clare. Situația colegilor mei din activitatea de producere mentenanță care n-au lucrat nicio sâmbătă sau duminică, în anul 2023, este la Direcția de Resurse Umane. E clar că și această situație va fi pusă la dispoziția Sucursalei Electrocentrale Rovinari, eu vorbesc în numele Sucursalei Electrocentrale Rovinari, și, atunci, acei bani ai colegilor care au beneficiat deja de introducerea unei sume în salariu o vom direcționa către colegii mei din activitatea de producție care sunt în situația pe care am relatat-o mai sus”, spune liderul SMEO.

Pensionarii care lucrează în CE Oltenia nu primesc bani în plus

Pensionarii din cadrul CE Oltenia care cumulează pensia cu salariul nu vor primi bani în plus la leafă. La termocentrala Rovinari, este vorba de 40 de angajați care se află în această situație.

“Până la urmă, colegii care sunt în această situație, și în termocentrala Rovinari sunt undeva la 40 de colegi cărora eu le mulțumesc pentru faptul că au venit să ne ajute să ne putem desfășura activitatea în parametrii normali. Dar, în același timp, îi rog să și înțeleagă faptul că dumnealor au venit, în această perioadă, la noi să ne ajute să funcționăm, și-au luat salariile și-și iau salariile, și-au luat toate drepturile care sunt prevăzute în contractul colectiv de muncă, îi rog să înțeleagă că nici pe dumnealor nu-i ajută acești 200 de lei, în mare parte, să înțeleagă că acești 200 de lei trebuie să-i îndreptăm către colegii noștri care vor rămâne în această companie și care-și desfășoară pe locurile de muncă, poate, la una cu dumnealor care sunt pensionari și care au un venit, totuși, mai mare, în această perioadă. Trebuie să găsim înțelegere și vom găsi înțelegere și la colegii în această situație”, a adăugat sindicalistul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *