Dezvăluiri

Ce se va întâmpla cu cei 600 de determinați, în luna mai!

Cei 600 de mineri care s-au trezit cu contracte de muncă doar pentru o lună, de la 1 aprilie, vor fi păstrați în Complexul Energetic Oltenia, și din luna mai, dă asigurări deputatul PSD Mihai Weber.

Mihai Weber le transmite celor 600 de mineri care nu știu ce se va întâmpla cu ei, din data de 7 mai, când le vor expira contractele prelungite pe doar o lună, să stea liniștiți, că vor rămâne în activitate. În plus, deputatul PSD afirmă că sunt șanse ca unora dintre cei aproximativ 200o de angajați încadrați pe perioadă determinată să le fie făcute, până la urmă, contracte pe perioadă nedeterminată.

“ Eu le spun oamenilor să aibă siguranța că vor fi păstrați. Într-adevăr, este o chestiune legislativă, pentru că nu poți să depășești 3 ani. Tuturor acelora care au atins acel prag de 3 ani li s-au făcut contract pe perioadă de o lună, după care, li se vor face pe 5 luni. Interesul este ca, până la urmă, să se închidă acest cerc și oamenilor care s-au implicat cu adevărat, pe baza evaluărilor, care doresc să muncească în acestă companie, să li se încheie contracte de muncă pe perioadă nedeterminată. Pentru că nici nu poți cere performanță și implicare totală, dacă nu ai un contract de muncă pe perioadă nedeterminată”, a precizat președintele PSD Gorj.

Crede că CE Oltenia poate avea viață și după anul 2030

Ministrul Energiei a deschis dialogul cu Comisia Europeană pentru decalarea termenelor de închidere a centralelor pe cărbune de la CE Oltenia. În ultima perioadă, nu a mai anunțat nimic privind discuțiile pe această temă. Deputatul Mihai Weber crede, însă, că viața CE Oltenia ar putea fi prelungită și după anul 2030.

„Ce să mai spună ministrul Energiei despre soarta companiei? Vii cu noutăți, atunci când le ai. Știți că v-am anunțat foarte clar că se lucrează, este o agendă de lucru privind argumentele care trebuie puse pe masa Comisiei Europene pentru a prelungi viața complexului, pentru că acele termene de închidere, în momentul de față, nu mai corespund cu realitatea și trebuie rediscutate. În momentul de față, perspectiva este anul 2030 și după. Ne dorim ca, cel puțin 3-4 ani de aici înainte, această activitate să continue și să existe acea corelare dintre planul de investiții și planul de restructurare. Adică, noile capacității, fiind întârziate cu cel puțin 2-3 ani, în momentul de față, până când nu le vor pune în funcțiune, actualele capacități de producție a energiei pe bază de cărbune trebuie să funcționeze”, a adăugat parlamentarul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *