Politică

Ce spune fostul prefect despre procesul pierdut cu CJ Gorj

Fostul prefect de Gorj, Iulian Popescu, susține că procesul câștigat de Consiliul Județean este singurul dintre cele patru deschise de Prefectura Gorj, care n-a putut fi strămutat.

Iulian Popescu afirmă că a ridicat semne de întrebare asupra obiectivității actului judecătoresc la Tribunalul Gorj, atât timp cât “rude, soți, soții ale celor din tribunal” lucrează la Consiliul Județean. Fostul prefect de Gorj susține că procesul câștigat de Consiliul Județean este singurul dintre cele patru deschise de Prefectura Gorj, care n-a putut fi strămutat. Iulian Popescu așteaptă să vadă ce vor decide magistrații Curții de Apel Craiova pe această speță.

“ În primul rând, nu este vorba despre câștigarea unui proces. Este o decizie în primă instanță care poate fi atacată cu recurs. Nu pot să comentez decizia unei instanțe și nici nu o voi face. Din cele patru procese în care suntem parte cu Consiliul Județean acesta este singurul care nu a fost acceptat să fie strămutat în instanță și s-a judecat la Târgu-Jiu, unde eu am ridicat semne de întrebare asupra obiectivității acestui act judecătoresc, atât timp cât rude, soți, soții ale celor din tribunal lucrează la Consiliul Județean. E treaba celor de la Consiliul Județean ce spun. Oricum, controlul a mers înainte. Se va face recurs, cu siguranță. Ca să faci recurs trebuie să vedem mai înainte motivarea instanței. Motivarea va veni, probabil, în următoarele zile, săptămâni. Este un lucru periculos să spui că a fost un abuz care trebuie pedepsit, pentru că, atunci, Instituția Prefectului este golită de conținut, dacă nu poate să facă control. Atât timp cât și legislația și autoritatea centrală au menționat că Instituția Prefectului poate să controleze orice autoritate administrative-teritorială, și Consiliul Județean este tot o autoritate administrative-teritorială”, a conchis liberalul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *