Dezvăluiri

Ce spunea Petrică Mâțu Stoian despre căsnicia sa și cine-i va moșteni averea! Premoniția funestă a artistului: „Poate mor, dracu’, acuma, în plină glorie!”

Cumplita veste a morții solistului de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a stârnit, pe lângă reacții sfâșietoare din partea apropiaților, și o serie de controverse legate de averea acumulată în timpul vieții și cui va rămâne întreaga agoniseală a artistului. Despre viața personală a lui Petrică Mâțu Stoian nu se cunosc multe amănunte, pentru că acesta a fost extrem de discret și a ținut departe de ochii lumii atât divorțul de fosta soție cât și relația actuală de care a amintit, în urmă cu un an, într-o emisiune.

Lumea muzicii populare românești este în doliu, după moartea lui Petrică Mâțu Stoian! Artistul s-a stins din viață, sâmbătă seară, la spitalul din Reșița, după ce medicii n-au mai putut face nimic pentru el.

Petrică Mâțu Stoian urma un tratament post-COVID la o clinică privată din Caraș-Severin. Starea lui de sănătătate, însă, s-a deteriorat rapid. Tușea cu sânge, iar sâmbătă dimineață a fost transportat la Spitalul de Urgență din Reșița acolo unde a și murit.

”A fost adus cu ambulanța de la Slatina-Nera, unde este un centru de terapie hiperbară. Acuzele inițiale au fost oarecum benigne. Colegii mei au depistat că are o afecțiune pulmonară probabil secundară acestei boli și, din păcate, starea lui a devenit rapid instabilă instalându-se decesul în jurul orei 21.00. În momentul în care omul are o afecțiune pulmonară și saturația scade se produce o hipoxie care este inclusiv cerebrală și atunci poate percepe totul altfel decât un om sănătos. În principiu, legal, orice persoană decedată se ridică (de la morgă, n.r.) după 24 de ore. Dânsul, din păcate, a suferit decesul în jurul orei 21.00 și din ce știu eu sora dânsului ar dori scutirea de necropsie”, a spus directorul Spitalului de Urgență Reșița, Cosmin Librimir, pentru antena3.ro.

Artistul s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna, județul Mehedinți. După ce și-a făcut debutul în cadrul emisiunii ”Tezaur Folcloric”, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu, Petrică Mâțu Stoian a fost angajat, vreme de mulți ani, al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu, ulterior transferându-se la Ansamblul ”Maria Tănase” din Craiova.

Puțină lume știe că Petrică Mâțu Stoian a terminat două facultăți: era licentiat în drept, la Universitatea din Craiova, iar mai apoi a absolvit și Conservatorul și avea un master în management.

Despre căsătoria sa, Petrică Mâțu Stoian spunea că dorește să rămână o taină. ”M-am căsătorit, a fost un episod un pic mai dificil în viața mea despre care nu vreau să vorbesc. Știu că oamenii vor să afle, dar prefer să rămână o taină”, a afirmat artistul.

Anul trecut, în octombrie, în cadrul unui interviu, la emisiunea ”Folclorul sub lupă”, Petrică Mâțu Stoian era contrariat de faptul că oamenii îl judecă pentru faptul că, după spectacole, nu mai stătea să facă fotografii cu aceștia din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.

”Nu puteam, pentru că era regulă. Îmi pun masca, mă respect și îl respect și pe cel de lângă mine, că poate sunt purtător și poate îi dau. Sau poate îmi dă mie și mor, dracu, acuma în plină glorie”, afirma artistul râzând.

Petrică Mâțu Stoian vorbea în același interviu și unde și-ar dori să-și găsească sfârșitul. ”În satul în care m-am născut, de acolo îmi iau seva, acolo îmi încarc bateriile, acolo merg, acolo vreau să mă întorc: la Izverna, în Mehedinți!”, spunea solistul.

Interviul integral îl puteți urmări AICI: Petrica Mitu Stoian Interviu in exclusivitate – YouTube

Cu toate astea, artistul a decis să își facă loc de veci în cimitirul Ungureni, din județul Dolj, chiar lângă cavoul familiei Gușman. Constantin Gușman era impresarul lui Petrică Mâțu Stoian, iar soția acestuia, Maria Gușman, care a murit în vara acestui an, s-a ocupat de imaginea artistului.

De-a lungul carierei sale muzicale, Petrică Mîțu Stoian a reușit să strângă bani frumoși, fiind unul dintre cei mai solicitați artiști la evenimente. Potrivit unor informații, averea sa va rămâne nepoților săi, așa cum chiar el declara într-o emisiune la un post de televiziune, în contextul în care nu avea copii.

Trupul neînsufleţit al artistului va fi depus, luni, la Ansamblul ”Maria Tănase” din Craiova, iar înmormântarea va avea loc miercuri.

Mircea Andrei

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button