Ultima oră

Ce subiecte au primit elevii la Evaluarea Națională la Limba Română 2024

Elevii care susțin Evaluarea Națională 2024 au primit la subiectul II caracterizarea unui personaj din romanul „Cireșarii” de Constantin Chiriță.

La primul subiect, elevii au primit o serie de cerințe pe baza a două texte, unul din romanul „Cireșarii” de Constantin Chiriță, iar celălalt din „Portret” de Cella Delavrancea.

Elevii nu au avut voie să părăsească sala de examen înainte de ora 10:00, chiar dacă au terminat rezolvarea subiectelor, și nu pot lua broșurile cu subiecte cu ei la ieșirea din sala de examen.

Ministerul Educației a pus la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind desfășurarea Evaluării Naționale 2024. Numărul va fi disponibil pe durata probelor scrise.

Probele scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a au debutat marți, 25 iunie, cu testarea cunoștințelor de Limba și literatura română. Următoarea probă, la Matematică, va avea loc joi, 27 iunie, iar cea pentru Limba și literatura maternă este programată pentru vineri, 28 iunie.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *