Ultima oră

Cel puţin trei morţi şi 23 de răniţi într-un atentat sinucigaş

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi 23 rănite miercuri într-un atentat sinucigaş revendicat de talibanii pakistanezi, vizând poliţişti care însoţeau o echipă responsabilă cu vaccinarea împotriva poliomielitei în vestul Pakistanului, potrivit unei surse din poliţie, citată de France Presse.

Un atacator sinucigaş a vizat un camion al poliţiei care se pregătea să escorteze echipa, iar cei trei morţi sunt „un poliţist, o femeie şi un copil”, a declarat Azhar Mehesar, un înalt responsabil al poliţiei la Quetta, potrivit Agerpres.

Atentatul a fost revendicat de talibanii pakistanezi Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), fără alte detalii, potrivit unui comunicat transmis AFP.

TTP, un grup separat de talibanii afgani dar condus de aceeaşi ideologie, a anunţat luni încheierea încetării focului care fusese prelungită pe termen nelimitat în iunie pentru a facilita negocierile de pace cu reprezentanţii statului pakistanez.

Grupul a justificat această decizie prin nerespectarea armistiţiului din partea Islamabadului şi a promis că va lansa ca represalii atacuri „în toată ţara”.

Militanţii islamişti, în special cei din TTP, vizează de ani de zile echipele de vaccinare antipoliomielitică şi poliţia ce asigură securitatea.

Potrivit presei pakistaneze, peste 70 de vaccinatori împotriva poliomielitei au fost ucişi din 2012, în principal în provincia Khyber Pakhtunkhwa (nord-vest), unde TTP este cel mai solid înrădăcinat.

Vaccinarea împotriva poliomielitei se confruntă cu suspiciuni persistente în Pakistan, unde abundă teoriile conspiraţioniste conform cărora vaccinurile fac parte dintr-un complot occidental de sterilizare a copiilor musulmani.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *