Ultima oră

Celebrul designer francez Pierre Cardin a murit!

Designerul de modă Pierre Cardin a murit la vârsta de 98 de ani, într-un spital american din Neuilly, la vest de Paris. Anunțul decesului a fost făcut de către familia sa. Era unul dintre cei mai cunoscuți creatori de modă din întreaga lume și se afla la cârma unui adevărat imperiu.

În urma sa, Pierre Cardin a lăsat o avere impresionantă, care ar ajunge la 71 de miliarde de dolari. Acesta deține numeroase afaceri precum magazine de haine, restaurante, branduri de parfumuri, hoteluri şi agenţii de voiaj, prezente în 140 de ţări. Pierre Cardin a brevetat 800 de produse diferite, imperiul lui include două teatre, restaurante, opt mii de magazine de parfumuri, ceasuri, reviste, mobilier, țigări și multe altele, iar cifra de afaceri anuală a companiei este de aproximativ 12 miliarde de dolari.

Cine va moșteni averea impresionantă?
După decesul designerului, întrebarea care s-a aflat pe buzele multora vizează moștenirea de miliarde de dolari, mai ales având în vedere faptul că acesta nu a avut copii. Pierre Cardin a fost căsătorit cu actrița Jeanne Moreau, iar la finalul mariajului celor doi singurul regret a fost că nu au reușit să aibă un copil.

Astfel, fără un moștenitor direct, se pare că unul dintre concurenții principali ai moștenirii, a cărui valoare, în opinia lui Cardin, este de 71 miliarde, este nepotul său, Rodrigo, un cunoscut pianist.

Cine va duce mai departe stilul lui Pierre Cardin?
Creațiile lui Pierre Cardin sunt cunoscute în toată lumea, iar stilul său unic și avangardist va continua să bucure publicul și după decesul acestuia. Mai mult, se pare că munca sa o să fie dusă mai departe de trei dintre ucenicii săi.

Deși a declarat, în repetate rânduri, că se simte în putere și că mai are multe lucruri de făcut, Pierre Cardin, ultimul mogul al modei secolului XX, a luat în calcul și sfârșitul iminent. La trei luni după decesul lui Karl Lagerfeld, Pierre Cardin a acceptat să fie realizat un film biografic despre viaţa şi cariera lui şi a mărturisit că se gândeşte la succesiune.

„După ce voi muri, vor exista succesori, evident (…) Am trei tineri care sunt foarte buni”, a declarat Pierre Cardin la acea vreme.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *