Actualitate

Centru de colectare a deșeurilor, la Crasna

Primăria din Crasna a obținut finanțarea necesară de 1,8 milioane de lei pentru realizarea și dotarea unui centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Acest centru va servi drept loc unde locuitorii comunei pot aduce deșeurile comunale pentru a fi colectate selectiv. Inițiativa este un exemplu de bune practici în managementul deșeurilor, având scopul de a reduce cantitatea de deșeuri care ajung la gropile de gunoi și de a încuraja reciclarea și valorificarea materialelor reutilizabile.

Implementarea acestei rampe de selectare a deșeurilor va aduce numeroase beneficii atât pentru mediu, cât și pentru economia locală. În primul rând, colectarea selectivă a deșeurilor va contribui la reducerea poluării solului și a apei, prevenind contaminarea cu substanțe nocive. Materialele reciclabile, precum hârtia, plasticul, sticla și metalul, vor fi separate și valorificate prin vânzare, generând venituri suplimentare pentru comuna Crasna.

În al doilea rând, depozitarea fracției umede la un depozit ecologic de gunoi va asigura o gestionare adecvată a deșeurilor organice, reducând astfel emisiile de metan și alte gaze cu efect de seră. Acest aspect este crucial în contextul schimbărilor climatice, contribuind la eforturile de diminuare a impactului negativ asupra mediului.

Proiectul are și o importantă dimensiune socială. Prin crearea unui centru de colectare a deșeurilor, comuna Crasna va încuraja locuitorii să participe activ la eforturile de protejare a mediului.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *