Social

Centru de recreere la Bumbești-Jiu

Primăria din Bumbești-Jiu intenționează să construiască un centru de recreere în oraș. În acest sens au fost alocate fonduri pentru achiziția serviciilor privind elaborarea studiului de imunizare la schimbările climatice si a studiului DNSH, pentru obiectivul de investiții „Realizare Centru de Recreere” în orașul Bumbești-Jiu.

Principiul de „a nu prejudicia în mod semnificativ” (DNSH – „Do No Significant Harm”), în conformitate cu Comunicarea Comisiei – Orientări tehnice privind aplicarea principiului de „a nu prejudicia în mod semnificativ” în temeiul Regulamentului privind Mecanismul de redresare şi reziliență (nr. 2021/C 58/01) şi cu Regulamentul delegat (UE) al Comisiei nr. 2021/2139,în temeiul Regulamentului privind taxonomia (UE) (nr. 2020/852), pe durata întregului ciclu de viaţă a investiției.

Analiza DNSH trebuie să se axeze pe următoarele elemente:
atenuarea schimbărilor climatice; adaptarea la schimbările climatice; utilizarea durabilă şi protecţia resurselor de apă şi a celor marine; tranziţia către o economie circulară; prevenirea şi controlul poluării; protecţia şi refacerea biodiversităţii şi a ecosistemelor.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *