Social

Încă un oraș renunță la serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân

Încă o primărie vrea să renunțe la serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân. La nivelul orașului Bumbești-Jiu se are în vedere concesionarea serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Bugetul aprobat pentru concesionare este de 423.000 de lei pentru un total de 24 de luni. Obiectivul este ca din primăvară de serviciul respectiv să se ocupe un operator specializat privat.

Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân se va realiza pe raza orașului Bumbești-Jiu și va cuprinde următoarele activități: capturarea câinilor fără stăpân și transportarea acestora la adăpostul pentru câini fără stăpân, preluarea, înregistrarea, consultarea, trierea și adăpostirea câinilor fără stăpân, hrănirea și îngrijirea câinilor fără stăpân, eliberarea câinilor(revendicarea sau adopția) la cererea colectivității sau grupului local, care își va asuma în scris răspunderea pentru ocrotirea câinilor fără stăpân.

Se va mai avea în vedere eutanasierea câinilor cu boli incurabile realizată cu respectarea normelor legale în vigoare de către personalul specializat, eutanasierea câinilor nerevendicați sau neadoptați, după expirarea termenului de 14 zile lucrătoare de la cazarea acestora, asigurarea condițiilor prevăzute de normele legale pentru depozitarea cadavrelor până la transportarea în vederea incinerării, asigurarea unui contract pentru incinerarea cadavrelor de animale cu o societate autorizată, organizarea de campanii de sterilizare, informare și târguri de adopții, ridicarea contra cost la tarife aprobate de Consiliul Local al orașului Bumbești-Jiu a cadavrelor câinilor ce aparțin persoanelor fizice.

Operatorul prestator al serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân va avea, printre altele, obligația să-și deschidă un punct de lucru în orașul Bumbești-Jiu în termen de 30 de zile calendaristice de la data semnării contractului. De asemenea, operatorul va fi obligat să asigure un medic veterinar și personal care să deservească permanent adăpostul public pentru câinii fără stăpân. Va deține și mijloace de transport special amenajate și ventilate în așa fel încât să se asigure protecția animalelor împotriva intemperiilor naturii.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *