Actualitate

CEO redeschide turismul la Săcelu

Administrația CE Oltenia anunță că va redeschide cu începere de la 1 august zona de agrement din staţiunea balneoclimaterică Săcelu. Capacitatea maximă a locației este de 200 de locuri ca urmare a regulilor de distanţare socială impuse de situaţia actuală. Administrația anunță că zona de agrement dispune de patru bazine în aer liber, nămol terapeutic şi plajă, a beneficiat de investiţii alocate de CEO pentru a oferi un cadru modern, cu dotările necesare petrecerii unui sejur plăcut (nisip fin, şezlonguri, umbrele, duşuri, grupuri sanitare, punct de prim-ajutor).

„Deschiderea sezonului din acest an a fost întârziată, iniţial, ca urmare a instituirii stării de urgenţă care interzicea desfăşurarea unor astfel de activităţi şi, ulterior, timpului necesar implementării măsurilor impuse de Ordinul nr. 969/1810/1166/2020, în scopul prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de operare a plajelor turistice. Astfel, CE Oltenia a avut obligaţia de a face investiţii în ceea ce priveşte asigurarea de materiale pentru renovare/reabilitare, precum şi achiziţia de şezlonguri şi umbrele suplimentare, dezinfectante cu cel puţin 60% alcool, dispozitive şi produse biocide, coşuri de gunoi fără atingere. De asemenea, se va asigura accesul prin puncte de intrare semnalizate şi prin stabilirea de culoare unidirecţionale, separate, de intrare şi de ieşire, fiind amplasate la loc vizibil regulamentele de acces şi de comportament pe plajă”, se arată în comunicatul CEO.

Direcţia de Sănătate Publică Gorj va efectua verificările necesare asupra îndeplinirii regulilor de distanţare socială, siguranţă şi igienă ce trebuie respectate.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button