Ultima oră

China interzice WhatsApp și Threads, SUA pe cale să interzică TikTok

Apple a eliminat WhatsApp și Threads din App Store-ul chinezesc la cererea guvernului chinez, relatează G4Media.

Platformele, deținute de Meta, nu mai sunt accesibile utilizatorilor de iPhone din China, guvernul a obligat Apple să le elmine, invocând motive de securitate națională.

„Administraţia Spaţiului Cibernetic din China a ordonat eliminarea acestor aplicaţii din App Store pe baza preocupărilor de securitate naţională” a anunţat compania Apple.

Reprezentanții Apple adaugă că sunt obligați să se supună, chiar dacă nu sunt de acord cu decizia.

Aplicațiile Meta sunt eliminate doar din App Store-ul din varianta chinezesc pentru iPhone, rămânând disponibile în restul lumii.

Citește și:

Majoritatea platformelor sociale străine erau blocate în China, forțând utilizatorii să recurgă la VPN-uri pentru a accesa internetul liber.

Între timp, Statele Unite ale Americii se pregătesc de interzicerea TikTok. Concret, TikTok este tot mai aproape de a fi interzis în SUA, după ce Camera Reprezentanților a adoptat un proiect de lege care impune companiei ByteDance să vândă platforma, în caz contrar, se va confrunta cu o interdicție totală în Statele Unite. Securitatea aplicației este pusă la îndoială în multe țări, iar unele state nu mai permit utilizarea platformei pe dispozitivele guvernamentale.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *