Ultima oră

Descoperire neașteptată în curtea unui arădean. Ce au găsit polițiștii

Un arădean este cercetat, după ce s-a descoperit că depozita deșeuri periculoase și azotat de amoniu. Polițiștii au aflat că bărbatul ținea captiv un animal sălbatic.

Arădean în vârstă de 54 de ani, cercetat după ce polițiștii au descoperit că depozita deșeuri periculoase
Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii criminaliști, luptători S.A.S. și comisari ai Gărzii de Mediu Arad au pus în aplicare, la data de 18 aprilie 2024, un mandat de percheziție domiciliară.

La locuința bărbatului în vârstă de 54 de ani, polițiștii au găsit 650 de litri de deșeuri periculoase, 420 de kilograme de deșeuri periculoase, ambalate, 2 kilograme de produs biocid, pentru combaterea rozătoarelor, 3.500 de kilograme de azotat de amoniu, precum și un animal sălbatic, femelă din specia cerb, în captivitate, se arată într-un comunicat al IPJ Arad.

„Toate substanțele, precum și animalul sălbatic au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor”, au mai transmis reprezentanții IPJ Arad.

Bărbatul s-a ales cu un dosar penal
Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și a preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

Pentru stabilirea provenienței substanțelor și luarea măsurilor legale, cercetările vor fi extinse și cu privire la infracțiunile de braconaj cinegetic și poluarea mediului.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *