Ultima oră

Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze atunci când a venit în România

În anul 1992, Michael Jackson venea în România pentru a susține unul dintre concertele sale din turneul „Dangerous World Tour” . Puțini sunt cei care știu, că înainte de spectacol, superstarul și-a dorit să o viziteze pe prințesa Ecaterina Caradja Cantacuzino.

Michael Jackson și-a dorit să o vadă pe Prințesa Ecaterina la azil

70.000 de oameni au umplut Stadionul Național din București pe 2 octombrie 1992, atunci când Michael Jackson a urcat pe scenă. Însă, înainte de asta, “regele muzicii pop”, așa cum a fost supranumit, a ținut neapărat să o viziteze pe Prințesa Ecaterina Caradja Cantacuzino, la azil.

Aceasta a fost prima nepoata a Nababului Gheorghe Grigore Cantacuzino, cel care a fost declarat cel mai bogat român, înainte de 1900. Prințesa Ecaterina s-a născut în 1893 în Capitală, însă a crescut în Anglia și Franța. La vârstă de 3 ani, această a fost răpită de tatăl ei, Rodolf Radu Kretzulescu și dusă într-un orfelinat din Marea Britanie, sub o altă identitate.

Ulterior, în 1908, Ecaterina a fost găsită și adusă în România, însă la câțiva ani distanță, ea a evadat din regimul comunist cu ajutorul unui vas petrolier. A traversat Dunărea și a trăit 40 de ani în America. După 1989, Prințesa Ecaterina s-a întors, însă, în București.

sursa: click.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *