Ultima oră

Un bărbat din România și-a cumpărat permis de conducere pe o rețea de socializare

Un tânăr din Satu Mare, în vârstă de 24 de ani, a fost condamnat, săptămâna aceasta, la 1 an și 5 luni de închisoare cu suspendare, pentru conducerea unui autoturism fără permis și uz de fals.

El le-a spus polițiștilor faptul că în anul 2021 a observat pe Facebook că se vând permise originale în timp scurt și a luat legătura cu reprezentanții paginii prin aplicația WhatsApp, scrie presasm.ro.

Pentru realizarea permisului de conducere, bărbatului i s-au cerut datele personale și o fotografie color făcută la un perete alb și i s-a promis că, în termen de 10-12 zile, va avea documentul.

Când a fost finalizat i s-a transmis pe aplicația WhatsApp poză cu permisul de conducere față-spate și o filmare cu lampa UV. Documentul de conducere, plătit în două rate, respectiv 450 euro/rată, figura ca fiind emis de autoritățile din Ucraina.

După aproximativ 14 zile, permisul de conducere a fost livrat prin postă, alături de o diplomă de absolvire a unei școli de șoferi.

Sătmăreanul a precizat că transferul de bani şi primirea la domiciliu a plicului cu permisul de conducere s-au întâmplat pe teritoriul Germaniei, nu în România. În cursul lunii iulie a anului 2021 s-a reîntors în țară cu permisul de conducere.

El a fost prins după ce a fost interceptat de aparatul radar, pe DN19, în localitatea Decebal, județul Satu Mare, cu 123 km/oră, în loc de 50 km/oră – viteza legală.

Săptămâna aceasta, bărbatul a fost condamnat la 1 an și 5 luni de închisoare cu suspendare, pentru conducerea unui autoturism fără permis de conducere și uz de fals.

Sursa: presasm.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *