Politică

Cine preia guvernarea după alegerile din 2024. Fost lider PDL: Este posibil un USL 2

Fostul președinte al fostului Partid Democrat Liberal, Ionel Manțog, este convins că PNL și PSD vor fi la guvernare și după alegerile din 2024.


Ionel Manțog afirmă că, în contextul războiului din Ucraina și al crizei financiare generată de acest conflict armat, cuvântul de ordine pentru alegerile din 2024 va fi “stabilitate” la guvernare. Fostul președinte al fostului Partid Democrat Liberal este convins de faptul că guvernul va fi format, anul viitor, tot de PNL și PSD. “Alegerile din 2024 eu nu cred că vor fi anticipate, vor fi cumva impuse. Situația din jurul României nu numai că nu se stabilizează după un an de război, plus celelalte probleme care afectează zona, inflație, o posibilă recesiune, nu par a evolua pozitiv până în 2024. Așa că, vom avea o direcție foarte precisă, stabilită, probabil, și la nivelul conducerii centrale a României, dar mai ales stabilită la nivelul instituțiilor de care aparținem, UE, NATO, parteneriatul strategic cu SUA. Cuvântul de ordine pentru alegerile din 2024 va fi “stabilitate”. Deci, așteptați-vă să vedem formule care să asigure o guvernare stabilă și în continuare după 2024. PSD și PNL vor ieși tot la guvernare”, spune fostul lider politic.

“PMP-USR-Forța Dreptei au împreună vreo 15%”

PMP ar putea intra într-o alianță cu USR și Forța Dreptei pentru alegerile de anul viitor. Ionel Manțog nu crede că o astfel de construcție politică va pune probleme PNL și PSD în 2024. “Vedeți vreo alternativă la PNL și PSD pe scena politică? Nu cred că Forța Dreptei, PMP, USR le vor pune probleme celor de la PNL și PSD. Cred că au împreună vreo 15%. Forța Dreptei, practic, a dispărut aproape din peisajul public, PMP are ceva activitate, dar conducerea partidului nu pare să poată atrage simpatia partidului, iar USR nici nu știu ce mai reprezintă acum, cred că sondajele nu prea le sunt favorabile. În plus, temele de discuții ale USR au cam dispărut. Dacă vă aduceți aminte, USR ne bătea la cap cu referendumul pentru justiție, etc. Sunt teme pe care, atât cât au fost la guvernare, nu le-au concretizat și sunt teme despre care lumea s-a cam lămurit între timp”, a precizat Ionel Manțog.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *