Politică

Cine se va lupta pentru șefia PNL Gorj? Pecingină: Bătălia se va da între Vîlceanu și Iordache

Deputatul Gheorghe Pecingină este convins că lupta pentru președinția organizației județene a PNL Gorj se va da între deputatul Dan Vîlceanu și senatorul Ion Iordache.

Gheorghe Pecingină face apel la colegii din PNL Gorj să fie atenți la ce declarații vor face, în următoarea perioadă, când ar trebui să înceapă campania internă pentru funcția de președinte. Deputatul anunță că-l va susține pe deputatul Dan Vîlceanu la conferința județeană de alegeri. „Vreau să fac un apel la toți colegii din PNL Gorj și nu numai din PNL Gorj, să fim atenți la ce declarăm și cum declarăm, să nu folosim declarații belicoase, pentru că tot noi vom fi afectați, până la urmă. Mi-aș dori să se desfășoare într-un mod decent campania internă, pentru că am trecut cu toții prin festivalul democrației la nivel național și asta ne-a costat câteva puncte electorale. N-aș vrea să se întâmple lucrul ăsta și la Gorj și, indiferent de animozități și de problemele create și de poziționări, îmi doresc să fie o campanie decentă. Se știe că, pe de-o parte, va fi moțiunea lui Dan Vîlceanu, pe de altă parte, moțiunea lui Ion Iordache. Eu m-am pronunțat de la început, voi fi alături de Dan Vîlceanu. Sunt opinii pro și contra. De-a lungul campaniei s-ar putea să vedem oameni care o să-și schimbe opțiunea, se întâmplă în campaniile electorale, chiar și interne. Poate nu va mai exista contracandidat pentru Dan Vîlceanu. Poate, nu mai vrea Dan Vîlceanu să candideze, deși eu am avut o discuție chiar ieri cu el și își dorește”, spune vicepreședintele PNL Gorj.

“Primari din PNL Gorj, în discuții avansate cu PSD”

Gheorghe Pecingină susține că primarii PNL din Dragotești și Țânțăreni ar urma să plece din PSD, fiind în discuții avansate cu social-democrații. Deputatul spune că decizia liderilor de la centru ai partidului de a o numi în postul de prefect pe Cristina Cilibiu, care a demisionat, luna trecută, din partid, după ce și-a dat demisia din postul de primar al orașului Turceni a deschis o cutie a Pandorei. „Este o situația ciudată și s-a deschis o cutie a Pandorei în PNL. De asta, spuneam să fim decenți în declarații, pentru că de mult, de când PNL avea 6%, nu s-au mai folosit astfel de metode, dar ce putem facem. Oricum, un lucru e cert în viața politică și mai ales în PNL totul este ciclic. Nu aș spune că Bucureștiul a intrat cu bocancii în PNL Gorj, pentru că Bucureștiul e mult spus. Sunt polițe de plătit, se pare, dar asta e o chestie internă a partidului și ne-o vom rezolva într-un fel sau altul în interiorul partidului. Există primari de la Gorj care au discuții avansate cu PSD și așteptau un moment să poată să facă pasul. Dacă ce se întâmplă acum vor considera un moment prielnic, vor fi cu arme și bagaje acolo, dar, până în 2024, se pot întoarce, pot veni și alții de la PSD la PNL. Deci, lucrurile sunt în continuă mișcare. Știu despre asemenea discuții, nu e niciun secret. Dar acest lucru se întâmplă, din nefericire, la nivel național, pentru că noi liberalii nu știm să ne apărăm”, a conchis deputatul.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button